Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šiltų ir saulėtų orų laikotarpis baigiasi:  žalumą plaus lietūs

Sausų ir saulėtų orų laikotarpis baigiasi. Šiandien prie Lietuvos iš pietvakarių artėjantis pietinis ciklonas užtrauks dangų debesimis. Saule spės pasimėgauti tik šiaurės rytiniai šalies rajonai.

Įdienojus pajūrį pasieks pirmieji lietaus debesys. Iki dienos pabaigos lietaus zona apims beveik visus vakarinius, pietinius ir centrinius šalies rajonus. Vyraus trumpi lietūs, vietomis galima perkūnija. Pietvakariniame šalies pakraštyje lietus bus įkyresnis. Pūs smarkokas rytų, pietryčių vėjas, kai kur jo gūsiai sieks 15 m/s. Diena bus labai šilta - 21–26 laipsniai šilumos, šilčiausia bus Šiaulių ir Panevėžio apskrityse.

Antradienio naktį pietinis ciklonas turėtų sodriai palaistyti visą kraštą. Kai kur gali lyti smarkiai. Vėjas pietryčių, pietų, vis dar bus smarkokas. Temperatūra apniukusią naktį svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną orai pamažu ims gerėti. Daugės pragiedrulių - ypač Pietų Lietuvoje. Trumpo lietaus dar sulauks daugelis vietovių, tačiau jau vyraus nedidelis ir vidutinio intensyvumo lietus. Tik šiauriniuose rajonuose gali lyti keletą kartų per dieną ir intensyviau. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, išliks gana stiprus. Oras jau bus vėsesnis: aukščiausia dienos temperatūra sieks 16–21 laipsnį šilumos.

 Trečiadienio naktį, ciklonui tolstant, žymesnio lietaus šalyje nenumatoma, tik paryčiu vietomis susidarys rūkas. Pūs lengvas pietvakarių vėjas. Oras atvės iki 5–10 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną Lietuvą turėtų kliudyti šaltojo atmosferos fronto banga. Vėl padaugės debesų, daugelis šalies vietovių sulauks lietaus. Intensyviau ir įkyriau lis pietrytiniuose šalies rajonuose, o Žemaitijai ir pajūriui lietaus teks nedaug. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, bus apysmarkis. Diena bus vėsi - apie 15–20 laipsnių šilumos, pajūryje tebus apie 13 laipsnių.

 Ketvirtadienį slėgis kils, daugės pragiedrulių, o lietūs trauksis. Dieną kiek palis nebent rytiniame šalies pakraštyje. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, šiaurės, taps žvarbus, nors nelabai stiprus. Naktį temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, dieną oras sušils tik iki 13–18 laipsnių.

Penktadienį mūsų regionas pateks į aukštesnio slėgio sritį. Dangus giedrės, lietaus tikimybė visai sumenks. Pūs vidutinio stiprumo šiaurys vėjas. Naktį temperatūra vėl kris iki 3–8 laipsnių šilumos, šiaurės vakariniuose rajonuose gali būti dar vėsiau ir su šalnomis. Dieną vėl sugrįš 15–20 laipsnių šiluma. Turimais duomenimis, aukštesnio slėgio laukas išsilaikys ir ateinantį savaitgalį. Įsivyraus ramūs, saulėti ir sausi orai, pamažu sugrįš ir vasariška šiluma.



Rekomenduojami video