Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šilalės r. ūkininkas su Seimo nario padėjėjos pagalba siekė apgaule gauti beveik 50 tūkst. eurų ES paramos

Teismas parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio padėjėją Ingridą Montvidaitę atleido nuo atsakomybės pagal laidavimą dėl pasikėsinimo apgaule įgyti ES paramą. Kaip penktadienį pranešė Tauragės rajono apylinkės teismas, Šilalės rūmuose priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje 57 metų Šilalės rajono ūkininkas Remigijus Pajuodis pripažintas kaltu dėl dokumentų klastojimo bei pasikėsinimo padaryti kreditinį sukčiavimą ir nuteistas lygtinai, o jo bendrininkė 29 metų Seimo nario padėjėja I. Montvidaitė dėl minėtų nusikalstamų veikų atleista nuo baudžiamosios atsakomybės.

Teismas nustatė, kad 2020 metų vasarą, veikdami bendrai, ūkio savininkas R. Pajuodis ir I. Montvidaitė pasikėsino apgaule ūkio modernizavimui gauti beveik 50 tūkst. eurų paramą iš Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės.

Pasak teismo, tam tikslui jie suklastojo ūkininko ūkio paramos paraišką ir pagamino du netikrus dokumentus, t. y.  Ūkininkų sąjungos pažymą, melagingai nurodydami, jog R. Pajuodis yra Lietuvos ūkininkų sąjungos Šilalės skyriaus narys.

Taip pat buvo suklastota „Luminor Lizingas“ pažyma, kurioje numatyta galimybė suteikti iki 70,5 tūkst. eurų dydžio kreditą.

Tačiau Nacionalinei mokėjimo agentūrai atliekant paraiškos atrankos kriterijų vertinimą, kilo įtarimų dėl pateiktų dokumentų tikrumo.

Vyras savo kaltės nepripažino. Per teismo posėdį jis tvirtino, kad I. Montvidaitė tvarkė jo ūkio dokumentus ir pasiūlė sudalyvauti paramoje pateikiant paraišką žemės ūkio technikai įsigyti. Jis teigė neprašęs moters pagaminti netikras pažymas ir tikino šių dokumentų nematęs iki jų pateikimo agentūrai.

Rekomenduojami video