Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šeimų sąjūdis susitiko su Seimo pirmininkė: reikalavo atstatydinti A. Dulkį

Su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen susitikusios Lietuvos Šeimų sąjūdžio organizacijos atstovas Artūras Orlauskas sako išgirdęs jos nuogąstavimus dėl saugumo užtikrinimo rugsėjo 10 d. organizuojamame proteste ir kartu tikino, kad viešoji tvarka šiame renginyje bus užtikrinta.

„Labai smagu, kad Seimo pirmininkė žengė žingsnį žmonių link. Tai yra sveikintina. Ji išsakė savo lūkesčius dėl mitingo rugsėjo 10 dieną, iškėlė abejones, kad jis gali būti panašus į rugpjūčio 10-osios mitingą, pasibaigusį nežinau kieno organizuotomis riaušėmis. Mes dar kartą patvirtinome, kad mūsų mitingas saugus, kaip gegužės 15 d. Jis bus gražus, šviesus, skatinantis dialogą“, – po susitikimo atsakinėdamas į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Orlauskas.

Pasak Šeimų sąjūdžio atstovo, Seimo pirmininkei buvo išdėstyti reikalavimai, kuriuos ketinama išsakyti ir rugsėjo 10 d. mitinge. Vienas iš jų – reikalavimas atstatydinti sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

„Kad atleistų apsimelavusį ministrą Dulkį, kuris atvirai meluoja ir yra sutrikęs savo mele, kad tik referendumo būdu būtų galima svarstyti Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją. Ir įvykdyti reikalavimus, kurie kelia rūpesčius nuo rugsėjo 1-osios mokiniams, moksleiviams. Privalomos kaukės mokyklose“, – reikalavimus dėstė A. Orlauskas.

Šeimų sąjūdžio kvietimą pasikalbėti priėmusi Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen pirmadienį parlamento centriniame kiemelyje kalbėjosi su dar vieną mitingą organizuojančio judėjimo iniciatoriais Raimondu Grinevičiumi, Artūru Orlausku ir Algimantu Rusteika.

Kaip skelbta anksčiau, susitikimas vyko ne Seime, bet lauke prie parlamento rūmų, mat protestą planuojantys iniciatoriai sakosi neturį galimybių paso. Kaip ketvirtadienį akcentavo Seimo pirmininkė, pokalbio metu ji tikisi išgirsti ne tik reikalavimus.

Rekomenduojami video