Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Savivaldybė nukentėjusiems balsėniškiams skyrė kompensaciją

Tuštokos erdvės ir sukrautos medžių šakos Balsėnų kaime išduoda čia beveik prieš mėnesį praūžusį grėsmingą viesulą.
„Mūsų kaimą išgąsdino gamtos stichija, bet nepalaužė tvirtybės ir vienybės – žmonės draugiškai sutvarkė nusiaubtas erdves“, – kalbėjo bend­ruomenės pirmininkė Regina Norvaišienė.

Beveik prieš mėnesį Balsėnų kaime, siaurame ruože, keliolika sekundžių siautęs viesulas išvertė galingus medžius, nulaužė elektros stulpus, nuplėšė kelių pastatų stogus, suniokojo gyvenamąjį būstą. Dabar tik tuštuma išverstų medžių vietoje ir sukrautos medžių šakos išduoda, jog kažkas negero čia buvo nutikę. Jau kitą rytą po nelaimės grožį mylintys balsėniškiai išėjo tvarkyti savo kaimą.
Balsėnų bendruomenės namų stogas baigiamas uždengti – balsėniškių teigimu, rajono Savivaldybė skyrė 10 tūkst. eurų. Gyventojai, nukentėję nuo gamtos stichijos, gavo žalos kompensaciją ir tvarkosi. Skaudžiausiai nukentėjusi neįgalaus gyventojo šeima, padedama giminaičių ir geradarių, taip pat užsidengė stogą.
„Balsėniškiai labai draugiškai dirbo, tvarkėsi – viesulas išgąsdino, bet nepalaužė bendruomenės tvirtybės. Ačiū už vienybę, darbštumą – didžiuojuosi savo kaimu“, – kalbėjo Balsėnų bendruomenės pirmininkė R. Norvaišienė.


Virginija AUKŠTUOLYTĖ

Rekomenduojami video