Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Savaitgalį Kėdainius šturmavo policijos reidai

Kėdainiečiai dar ir šiandien garsiai šneka apie savaitgalį mūsų mieste vykusius itin gausius Kėdainių ir Kauno pareigūnų reidus, rengtus ne tik jau įprastose, bet ir visiškai naujose vietose. Patikrinimams buvo stabdomi ir įtarimų sukėlę automobiliai.

Reidas truko dvi dienas

Savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kėdainių rajone patikrino daugiau nei tūkstantį transporto priemonių.

Patikrinimų metu išaiškintas vienas neblaivus vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Tokiu atveju baudžiamoji byla nekeliama, ikiteisminis tyrimas nepradedamas. Skiriamas teisių atėmimas ir piniginė bauda.

Vykdytų priemonių metu policijos pareigūnai užfiksavo ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Stabdė įvairiose vietose

Kauno policijos pareigūnai reidus vykdė tiek tradicinėse, tiek visiškai naujose vietose: Tilto ir Šėtos gatvių sankryžoje, J. Basanavičiaus bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryžoje, Juodkiškio gatvėje ties „Sandros“ parduotuve, Aruodų gatvėje, ties įvažiavimu į kelią Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Kauno pareigūnai savaitgalį patruliavo Josvainių, Pernaravos, Dotnuvos ir Pelėdnagių seniūnijose. Visi iš eilės automobiliai buvo tikrinami Josvainiuose ir Nociūnuose.

Daugiausia dėmesio buvo skiriama keliams Jonava–Kėdainiai–Šeduva, Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai, Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai.

Dirbo ir Kėdainių pareigūnai

Visame mieste intensyviai reidus vykdė ir Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai: vairuotojų blaivumo kontrolė buvo vykdoma J. Basanavičiaus gatvėje ties Ramybės skveru ir ties miesto parku, Gedimino gatvėje ties ūkininkų turgumi, Gedimino ir Dvaro gatvių sankryžoje, M. Daukšos gatvėje ties pušynu, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje ties degaline, Babėnų gatvėje ties karjeru, S. Jaugelio-Telegos gatvėje ties miesto seniūnija, Liepų take.

Įkliuvo naktį

Policija pranešė, jog vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Apie 03 val. 40 min. Kėdainiuose, A. Mickevičiaus gatvėje, automobilį „Mercedes-Benz“ vairavo neblaivus 35-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,32 promilės.

Pranešė liudininkai

Pareigūnams vykdant reidus buvo gautas pranešimas apie keliu Jonava–Kėdainiai–Šeduva nuo Kėdainių Jonavos link važiuojantį neblaivų vairuotoją. Jį sustabdė vietos gyventojai ir atėmė raktelius. 

Apie 10 val. 20 min. į nurodytą vietą atskubėję pareigūnai rado Ručiūnų kaimo ribose sustabdytą automobilį „VW Caddy“. Įvykio liudininkai sakė, kad jį vairavo neblaivus 35-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,64 promilės. Vyras pripažino vairavęs automobilį, o jį sustabdžiusį ekipažą išvadino „blogais žmonėmis“.

Neblaiviems vairuotojams iškeltos baudžiamosios bylos. Jų laukia teismas.

Rekomenduojami video