Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šaltasis frontas išstums tropinį orą iš Lietuvos

Šeštadienį per Lietuvą lėtai slinks šaltasis atmosferos frontas, kuris jau išstums karštą tropinį orą iš mūsų krašto. Rytas dar bus gana saulėtas, trumpi lietūs su perkūnija prognozuojami tik palei jūrą. Vėliau galingų kamuolinių debesų juosta su liūtimis ir perkūnija skverbsis vis giliau į mūsų kraštą. Iki vakaro sausi išliks tik rytiniai šalies rajonai. Vietomis pliaups smarkiai, kai kur iškris kruša. Vėjas pietryčių, pietų, pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra Vidurio ir Rytų Lietuvoje sieks 28–33, vakariniuose rajonuose daug kur 23–27 laipsnius šilumos.

Mūsų sostinėje diena bus šviesi, tačiau tvanki ir karšta: oras įkais iki 30–32 laipsnių. Vakarop debesų daugės, o vėlai vakare turėtų užgriūti liūtis su perkūnija. Sekmadienio naktį liūčių su perkūnija zona slinksis į rytus ir apims jau Vidurio ir Rytų Lietuvą. Vietomis lis smarkiai, iš vakaro kai kur galima kruša. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra pažemės iki 13–18, rytiniuose rajonuose svyruos apie 20 laipsnių šilumos.

 Sekmadienio dieną Rytų Lietuvoje daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis griaudės perkūnija. Vėjas besikeičiančios krypties, 5–10 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra šalyje jau bus žemesnė: vyraus mums labiau įprasta 22–27 laipsnių šiluma.

 Pirmadienį vietomis, daugiausia rytiniuose šalies rajonuose, trumpai palis, kai kur nugriaudės perkūnija. Naktį vietomis nusidrieks rūkas. Vėjas naktį silpnas, dieną vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį svyruos tarp 13–18 laipsnių šilumos, dieną oras sušils iki 23–28 laipsnių.




Rekomenduojami video