Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
S.Skvernelis: po Velykų sušvelninti režimą galėtume daliai prekybos ir paslaugų sektoriams

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad po Velykų karantino režimo reikalavimai galėtų būti sušvelninti daliai prekybos ir paslaugų sektorių.

„Numatyti keli sektoriai, kuriems galėtume po Velykų iš karto atpalaiduoti režimą, tai būtų prekybos sektorius, (...) nekalbant apie didžiuosius pramogų centrus, kurie sutraukia daug žmonių“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, prekybos vietoms būtų taikomi atsargumo reikalavimai: atskiri patekimai į prekybos vietas, ribojamas pirkėjų skaičius, tiek pirkėjams, tiek pardavėjams reikėtų dėvėti būtinąsias apsaugos priemones, reikėtų užtikrinti temperatūros matavimą ir panašiai. Premjero teigimu, šios sąlygos bus nustatytos ir paskelbtos dar iki Velykų.

Paslaugų sektorius, pasak S. Skvernelio, taip pat galėtų tikėtis režimo sušvelninimo.

„Pirmiausia kalbame apie smulkųjį verslą, kirpyklas, ratų gamybą, valyklas ir panašias priemones. Atskirus sektorius galėtume atpalaiduoti, jeigu viskas bus sėkmingai“, – sakė premjeras.

Kol kas nekalbama apie režimo sušvelninimą lauko kavinėms, restoranams ir panašiai.

Tačiau premjeras pridūrė, kad jei bus nuspręsta sušvelninti režimą kitą savaitę, bus paskelbtos preliminarios datos, kaip atskiri sektoriai galėtų pradėti veikti.

„Bus preliminarios datos, kada galėtų pradėti veikti sporto renginiai, sporto klubai, kultūros renginiai, kada atsirastų galimybė mokymo įstaigoms funkcionuoti“, – sakė S. Skvernelis.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Rekomenduojami video