Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
S. Skvernelis paskelbė apie partijos steigimą

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai pirmadienį pranešė steigią naują politinę partiją. Pasak frakcijos seniūno Sauliaus Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga, jau turinti valstybės valdymo patirties.

„Kaip nauja frakcija Seime susikūrėme neseniai, tačiau iki šiol jaučiame žmonių palaikymą, sulaukiame daug kreipimųsi iš miestų ir regionų atstovų, kurie panašiai mato dabartinę sudėtingą situaciją Lietuvoje ir nori jungtis bendriems darbams. Partijos formatą matome kaip galimybę visiems susitelkti į platesnį ir stipresnį bendraminčių ratą“, - partijos steigimo iniciatorių pranešime teigia S. Skvernelis.

Tarp svarbiausių steigiamos partijos siekių – mažinti Lietuvoje skurdą, stiprinti šeimas ir šalies ekonomiką, pastarojoje srityje ypatingą dėmesį skiriant kokybiškų ir aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų steigimui, taip pat efektyvinti valstybės valdymą, suteikiant daugiau teisių savivaldai ir sprendžiant šalyje esančias krizes, mažinti korupciją ir įgyvendinti žaliojo kurso politiką.

„Kuriame partiją siekdami tvaresnės ir labiau sutelktos visuomenės. Tam būtinas didesnis socialinis teisingumas, mažesnis atotrūkis tarp turtingųjų ir vargingai gyvenančių. Norime socialiai teisingesnės Lietuvos, su lygiomis galimybėmis visiems. Norime dirbančios ir užsidirbančios visuomenės, kurioje kiekvienas gali derinti darbą ir šeimą, turi sąlygas tobulėti, mokytis visą gyvenimą, o įvykus krizei atsiremia į bendruomenę ir kokybiškas paslaugas“, - steigiamos partijos siekius akcentuoja Seimo narys Linas Kukuraitis.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai.

Rekomenduojami video