Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Recepto klausimas – aukščiausiu valdžios lygmeniu

Ką reikia daryti, kad kaimo ambulatorija operatyviai spręstų paciento problemas? Gal bičiuliautis su svarbiais rajono asmenimis? Tokiu atveju recepto išrašymas būtų sprendžiamas aukščiausiu lygmeniu.

Iškvietė pas merą

Praėjusį penktadienį pas Biržų rajono merą Vytą Jarecką skubiai buvo iškviestas savivaldybės poliklinikos direktorius Leonidas Sologubovas.

Kai direktorius pasidomėjo, kodėl yra kviečiamas, mero referentė jam pasiaiškino, kad dėl Nemunėlio Radviliškio ambulatorijos darbuotojų veiksmų.

Į poliklinikos direktorių dėl ambulatorijos darbuotojų joks pacientas nesikreipė. Apie tai, dėl ko jis gali būti kviečiamas „ant kilimėlio“, sužinojo iš ambulatorijos darbuotojų.

„Meras turi žinoti, kas vyksta, jei jis gauna skundą. Turi pasidomėti, ar skundas pagrįstas, ar ne“, - aiškina L. Sologubovas, nesureikšminęs fakto, kad jis dėl recepto išrašymo buvo iškviestas į savivaldybę.

Važiavo recepto į Biržus

Nemunėlio Radviliškio seniūnijos Julijanavos kaimo gyventojas Saulius Jeraminas kreipėsi į redakciją ir papasakojo, kas jam nutiko.

Vyrui praėjusį pirmadienį odontologas ištraukė kelis dantis. Po kurio laiko jam pradėjo tinti žandas, ėmė skaudėti. Žmogus suprato, kad prasidėjo uždegimas.

Ketvirtadienio ryte jis nuėjo į Nemunėlio Radviliškio ambulatoriją. Tądien atvyksta gydytojas A. Keršulis.

Slaugytojos jis paprašė, kad gydytojas jam išrašytų antibiotikų.

„Slaugytoja man pasakė, kad visos vietos tai dienai užregistruotos. Jokių žodžių, kad man reikia palaukti ir kad receptą išrašys, negirdėjau. Tuomet aš ir išėjau. Nors manau, kad mane su skaudančiu dantimi turėjo be eilės priimti“, - pasakojo žmogus.

Penktadienio ryte jis nuvyko į Biržus. Jį į miestą nuvežė ne bet kas, o Nemunėlio Radviliškyje gyvenantis savivaldybės administracijos direktorius Vidas Eidukas.

„Mes su juo bičiuliaujamės. Papasakojau V. Eidukui situaciją. Jis patarė rašyti skundą poliklinikos vadovui. Bet aš sakiau, kad pirmiausia kreipsiuos į redakciją“, - kalbėjo S. Jeraminas.

Savivaldybės poliklinikos registratūroje jį nukreipė pas tuo metu dirbusią gydytoją. Ši jam iškart išrašė antibiotikų.

Pradėjo šaukti ir išėjo

Nemunėlio Radviliškio ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytoja Nijolė Podinskienė šią situaciją pasakojo kiek kitaip.

„Žmogus atėjo ketvirtadienio ryte. Gydytojas jau buvo atvažiavęs, aš atlikau kraujo tyrimus vienai moteriai. Jis sakė, kad jam reikia nereceptinių antibiotikų. Pasakiau, kad antibiotikai be receptų neparduodami. Sakiau, kad užvesiu istoriją ir gydytojas išrašys. Bet jis pradėjo rėkti, kad važiuos į Biržus, ir išėjo“, - pasakojo slaugytoja.

N. Podinskienė minėjo pavardes žmonių, kurie tuo metu lankėsi ambulatorijoje ir kurie galintys paliudyti buvus tokį pokalbį.

Kūrena pečių

Nemunėlio Radviliškio gyventojai kalba, kad S. Jeraminas ne atsitiktinai sulaukė savivaldybės administracijos direktoriaus pagalbos. Vyras esąs šiame kaime gyvenančio V. Eiduko bičiulis. Jis kartais patarnaujantis direktoriaus namuose.

„Kartais pakuriu pečių V. Eidukui. O kas?“- klausimu į klausimą, ar tikrai jis padeda V. Eidukui namuose, atsakė S. Jeraminas.

Statys vaizdo kameras

Biržų rajono savivaldybės poliklinikos direktorius Leonidas Sologubovas sakė, kad po šio įvykio nutarė Nemunėlio Radviliškio ambulatorijos registratūroje pastatyti vaizdo kamerą.

„Tada nebebus jokių debatų. Kaip Biržų ligoninės priimamajame – yra kamera, atsukai, pažiūrėjai, ir viskas aišku“, - sakė L. Sologubovas.

Vaizdo kamerų savivaldybės poliklinikoje statyti neplanuojama. Anot L. Sologubovo, „čia problemų nekyla“.

Jurgita Morkūnienė

Rekomenduojami video