Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Reali pagalba ar „rankos pridėjimas į priekį“?

„Šiaurės rytai“ rašė apie gaisro metu netekusią namo šeimą, kuriai valdininkai neskuba suteikti pagalbos. Tik po aktyvios biržietės apsilankymo pas rajono vadovus padegėliams buvo nugabentas namelis, kurio ne vieną savaitę laukė nepilnametį vaiką auginanti šeima. Po publikacijos spaudoje Širvėnos seniūnijos vadovas nusiuntė darbininkų, kad šie padėtų sutvarkyti gaisravietę. Tačiau po šios talkos vaizdas sodyboje iš esmės nepasikeitė.

Biržų rajono mero Vyto Jarecko paragintas, praėjusį penktadienį Širvėnos seniūnijos seniūnas Saulius Eigirdas nusiuntė darbininkus į Nastopiškio kaimą. Jie turėjo padėti gyventojams sutvarkyti gaisravietę.

Sudegusio namo savininkė Rita Drungilienė pasakojo, kad pas juos atvyko du darbiniais drabužiais apsirengę žmonės, su jais – vyras ir moteris. Ji suprato, kad tie kiti du yra darbininkus prižiūrintys asmenys, nes vilkėjo gražiais rūbais.

Niokojantį gaisrą išgyvenę žmonės sulaukė seniūnijos keistų siūlymų – pavyzdžiui, visus sudegusius daiktus užkasti po žeme.

Taip ir buvo. Pjūklu dirbo ir gaisravietę tvarkė du žmonės. Jie pjaustė apdegusią namo medieną. Visi įrankiai, su kuriais jie atvyko, – pjūklas, kirvis ir šakės.

Padegėliams buvo pasakyta, kad seniūnija konteinerio negauna, todėl nieko kito tvarkyti negali.

„Būtų konteineris – mes ir patys būtume apsikuopę“, - kalbėjo R. Drungilienė.

Iš atvykėlių moteris išgirdo ir pasiūlymą paprašyti kokio nors ūkininko, kad šis duobę kieme iškastų ir visus sudegusius daiktus joje po žemėmis palaidotų.

Bet jie šito daryti nesiruošia, nori viską sutvarkyti taip, kaip reikia.

Sužinoję, kad seniūnijos darbininkai, rimtai nieko nenuveikę, nesulaukę net pietų išvažiuoja, žmonės paprašė palikti jiems benzopjūklą, kad patys galėtų tvarkytis. Bet seniūnas esą pjūklo palikti neleido.

„Nesąmonė, ką jie daro. Grynai pasityčiojimas. Viską padarė tik dėl vaizdo, o ne dėl realios pagalbos“, - apie seniūnijos darbuotojų vizitą kalbėjo R. Drungilienė.

Penktadienį popiet Širvėnos seniūnijos seniūnas Saulius Eigirdas užsiėmė kitais reikalais. Jis su vienu pažįstamu verslininku derino elektros įvedimo klausimą prie Kirkilų bokšto, kur planuojamas statyti prekybos kioskelis.

„Mūsų darbuotojai padegėliams malkas sukapojo. Turės kuo kūrenti. Patys jie tai dirba, tai nedirba. Ateitų ir prisiregistruotų, būtų ramu“, - svarstė S. Eigirdas.

Seniūnijos darbininkų vizitą į Nastopiškį pas padegėlius jis pavadino „rankos pridėjimu į priekį“.

Seniūnas kalbėjo apie tai, kad apdegusioms liepoms nupjauti galėtų duoti darbininkų. Tačiau iki šiol neaišku, ar tos liepos nudegusios, ar ne.

„Šiuo atveju tai privati valda, žmonės turėtų pirmiausia gauti leidimus nusipjauti. Ar gyventojai tai žino? Turėtų žinoti“, - postringavo seniūnas.

Seniūnas apgailestavo, kad jam skubiai nepavyko gauti ir įvairioms atliekoms reikalingo konteinerio.

„Konteinerį gauti – tai ne taksi išsikviesti“, - svarstė S. Eigirdas.

Anot seniūno, konteinerį jam žada atvežti tik spalio viduryje.

„Aišku, tas vagonėlis, kurį atvežėme, šaltas. Geriau žmonės akmens vatos prašytų jį apšiltinti“, - korespondentei aiškino seniūnas.

Biržų rajono meras Vytas Jareckas penktadienį iš korespondentės išgirdęs, kad seniūnija nieko doro Nastopiškyje nepadarė, žadėjo šią savaitę surengti „apskritą stalą“, kad iš specialistų sužinotų, kokią pagalbą gali suteikti klerkai, ir juos paragintų padėti padegėlių šeimai.

Jurgita Morkūnienė

 

Rekomenduojami video