Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
R. Masiulis: Švietimo ministerijai pavaldžių įstaigų auditas nustatė „labai negerų dalykų“

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis trečiadienį pranešė, kad auditoriai baigė Švietimo ministerijai pavaldžių įstaigų patikrinimą, o jo metu nustatyta „labai negerų dalykų“.

Auditas buvo inicijuotas per mokytojų streiką, žadant iš neefektyviai naudojamų įstaigų lėšų surasti papildomų išteklių pedagogų algoms didinti.

Tuo metu R. Masiulis laikinai vadovavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM).

„Mokytojai buvo teisūs. Sulaukiu vis daugiau klausimų, ar padarytas žadėtas Švietimo sistemos pavaldžių įstaigų viešųjų pirkimų auditas. TAIP auditas baigtas – rezultatai perduoti ŠMSM prieš porą dienų“, – feisbuke parašė R. Masiulis.

Pasak jo, audito metu tikrinti 2016-2018 metai. Per audituotą laikotarpį viešiesiems pirkimams čia skirta daugiau nei 100 mln. eurų.

Clipboard01

Ministro teigimu, audito metu nustatytų pažeidimų sąrašas yra labai ilgas, o situacija švietimo sektoriuje yra netoleruotina.

„Vyrauja neskelbiami pirkimai, vieno tiekėjo protegavimas, tiekėjai už laimėtus pirkimus įstaigoms atsilygina „parama“, masiškai naudojama schema „perkame paslaugas iš savų darbuotojų“, kurių tiesioginės pareigos yra tokios pačios, kaip ir pirkimo objektas, pirkimo galutinė suma procedūrų metu išauga kelis kartus ir t.t.“, – tvirtino jis.

Audito metu tikrintos 17 Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžių įstaigų. Viešųjų pirkimų patikrinimą atliko Susisiekimo ministerijos auditoriai.

Rekomenduojami video