Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
R. Karbauskis: mes galime sau leisti išmokėti 13-ąją pensiją

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad valstybė yra pajėgi išmokėti 13-ąją pensiją dėl „Sodroje“ sukaupto rezervo.

„2016 metais „Sodra“ turėjo 4 mlrd. eurų skolos. (...) Dabar turime situaciją, kai „Sodroje“ yra 561 mln. eurų rezervo, (...), kada pensijos yra indeksuojamos, ir jos nuolat kyla. Mes priimame sprendimą, kuris yra ir Lenkijoje, ir kai kuriose kitose ES šalyse, kur yra įteisinta tryliktoji pensija, kai „Sodroje“ situacija yra tokia gera, kokia yra Lietuvoje. Mes galime sau leisti tada vykdyti šitokį tryliktosios pensijos išmokėjimą“, – „ Žinių radijui“ teigė valdančiųjų lyderis.

R. Karbauskis skeptiškai įvertino ekonomistų, teigiančių, kad 13-oji pensija valstybei bus per sunki našta, pasisakymus ir pabrėžė, kad „Sodra“ šiuo metu surenka daugiau pajamų, nei išleidžia, o Lietuvos ekonominę situaciją galima pavadinti unikalia.

„Jei situacija būtų bloga, tai niekas ir nešnekėtų apie tryliktąją pensiją. (...) Aš dar sykį pakartosiu, paklausiu, kurie ekspertai arba ekonomistai sako (kad tryliktoji pensija bus per sunki našta valstybei – ELTA) – tie, kurie konsultavo, tikriausiai, Andrių Kubilių. Nes faktas yra tas, kad niekada rezervų „Sodroje“ nėra buvę, išskyrus šiuos ketverius metus. (...) netgi po krizės mūsų ekonominė situacija tikrai yra unikali ES“, – teigė R. Karbauskis.

Pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13-oji pensija siektų 200 eurų, ji būtų išmokama kiekvienų metų gruodį.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė iniciatyvai pritariantis, jei bus atrasta šaltinių skirti tokią išmoką.

Pasak siūlymo rengėjų, toks papildomo priedo modelis yra Graikijoje, Ispanijoje, Lenkijoje.

Rekomenduojami video