Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prie Seimo ošia šeimų mitingas: parlamentarus vadina bailiais, ragina ateiti

Antradienį 8 val. ryto prasidėjo įspėjamasis „Didžiojo šeimos maršo“ trijų dienų mitingas, kurio metu protesto dalyviai reikalauja vykdyti dar anksčiau iškeltus jų reikalavimus.Tarp jų – nušalinti kai kuriuos Seimo narius.

Automobilių aikštelėje, šalia Seimo, į kurią renkasi protesto dalyviai, skanduotės, rankose – tautinė atributika ir plakatai, kuriuose rašoma: „Lauk!“, „Pavilioni, esi tautos išdavikas“, „Palikite vaikus ramybėje“, ant daugumos marškinėlių užrašas – „Diktatūra Lietuvoje įteisinta“, įvardytas Seimo narių „išdavikų“ sąrašas.

Skamba ir dainos, kurių metu Seimo narius vadina bailiais ir ragina ateiti pasikalbėti Aušrinę Armonaitę, Tomą Vytautą Raskevičių, Matą Maldeikį.

„Ateik, ateik, Aušrine, ateik. Ateik, ateik, garbane ateik. Susėsk, pašnekėkim, tai bus gerai. <…> Ateik, ateik, Tomukai, ateik. Nusiauk aukštakulnius, tai bus gerai <…> Išeik, išeik, Maldeiki, išeik. Išeik, išeik, melagi, išeik. Išeik iš Seimo, tai bus gerai“, – dainuoja jie. Palaikyti susirinkusiųjų atėjo ir keli Seimo nariai, tarp jų ir – Petras Gražulis, Mindaugas Puidokas.

Visi jie teigia, kad tarp jų ir maršo dalyvių „nėra jokių skiriamųjų ženklų“.

Vienas iš maršo organizatorių – Arvydas Daunys – kreipiasi į juos ir pabrėžia, kad tikisi Laisvės partijos narius patraukti į savo pusę jau trečiąją mitingo dieną.

Organizatoriai teigia, kad kiekviena grupelė po 15 žmonių turi atskirą savo erdvę, kuriuose daugiau ir nesibūriuoja – taip užtikrina saugumą. Saugumui prižiūrėti prie susirinkusių mitingo dalyvių stovi ir keli policijos ekipažai.

Naujienų portalo keli kalbinti dalyviai tikina, kad dalyvaus visas tris dienas – birželio 15-18 d. „Būčiau čia ir būsiu visur, kur reiks. Iškrypėlių diktatas Lietuvoje nepaeis nė žingsnio! Ar jūs suprantat, kas čia vyksta? Tokiems genderiams vietos nebus!“, – teigė vienas iš protesto dalyvių.




Rekomenduojami video