Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prie prekybos centrų pastebėti sukčiai: iš patiklių žmonių kaulijo pinigus

Kėdainių mieste prie didžiųjų prekybos centrų prieš porą dienų sukiojosi sukčiai, kurie apsimetė piniginę paramą kurčiųjų organizacijai renkančiais asmenimis. Vieni kėdainiečiai dosniai aukojo neva neįgaliems vaikams, kiti – įtarė klastą ir puolė fotografuoti bei pranešė policijai. Tuo metu kurčiųjų organizacijos įspėja ir prašo, kad kurčiaisiais apsimetančius asmenis pamatę praneštumėte policijos pareigūnams telefonu 112.

Stovėjo prie parduotuvių

Kėdainiečiai neva paramą renkančius sukčius užfiksavo savaitgalį prie J. Basanavičiaus g. 87B esančio prekybos centro „Lidl“. Taip pat prie Novočėbės kaimo ribose esančio prekybos centro „Moki-veži“.

Žmonės pasakojo, kad pusamžis tamsesnio gymio vyras, laikydamas rankose popieriaus lapą, ant kurio užrašyta „Regioninė kurčiųjų ir neįgaliųjų vaikų asociacija Europoje. Norime sukurti nacionalinį pagalbos centrą. Ačiū“, prašė iš žmonių aukų.

„Jis tarsi glostė žmones. Vieni aukojo. Ir nemažai. Kiti – numoję ranka nuėjo. Bet faktas, kad pinigų jis prisirinko“, – dėstė sukčius telefonu užfiksavusi moteris.

Beje, ji teigė, kad sukčiai į Kėdainius atvyko baltu mikroautobusu su užsienietiškais numeriais. Vyras sukiojosi automobilių stovėjimo aikštelėse, į prekybos centrus nėjo.

Net nesusiję

Lietuvos kurčiųjų draugija informavo, kad su šiais asmenimis kurčiųjų organizacijos nėra niekaip susijusios ir tai yra paprasčiausi sukčiai, kurie siaučia visoje Lietuvoje.

Lietuvos kurčiųjų draugijos prezidentė Vaida Lukošiūtė prašo gyventojų neaukoti pinigų apsimetėliams.

„Būkite budrūs – nedalinkite pinigų apsimetėliams, kurie apsimesdami kurčiaisiais renka „paramą“.

Lietuvos kurčiųjų draugija ir bendruomenės nariai tokių akcijų apskritai nevykdo. Todėl visi, kas gatvėse prašo „paramos“ prisidengę kurčiųjų vardu, vienareikšmiškai yra sukčiai!

Pasidalinkite su kitais, gal taip apsaugosime vieni kitus ir savo artimuosius, o šita sukčių veikla bus pagaliau sustabdyta“, – rašė Lietuvos kurčiųjų draugijos prezidentė.

Nevietiniai

Policijos pareigūnų duomenimis, dažnai kurčiaisiais apsimeta iš trečiųjų šalių atvykę girdintieji. 

Jei sutinkate „paramos“ prašančius „kurčiuosius“, neduokite jiems pinigų, priešingai – nufotografuokite ar nufilmuokite ir pasidalinkite informacija su policijos pareigūnais ar kurčiųjų organizacijomis.

Rekomenduojami video