Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pričiuptas pažeidėjas atsakomybės neišvengė: teks sumokėti baudą

Daliai žmonių pakeisti blogus įpročius, deja, gali padėti tik žinojimas, kad neteisėtai pasielgus atsakomybės neišvengsi. Taip neseniai nutiko vienai rajono gyventojai, kuri, užuot pristačiusi atliekas į didelių gabaritų surinkimo aikštelę, jas tiesiog išvertė buvusio aerodromo prieigose Daukšių kaimo teritorijoje.

Įvairių buitinių atliekų krūvą aptiko rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, tikrindami teritoriją.

Tikslinant aplinkybes operatyviai nustatyta, kad jos atvežtos iš Pernaravos seniūnijos. Asmenys, įsigiję namą, tokiu būdu sumanė atsikratyti atliekomis.

Buvo pradėta administracinė teisena, 38 metų Kėdainių rajono gyventojai surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal LR  administracinių nusižengimų kodekso 367 str. ir paskirta administracinė nuobauda – piniginė bauda.

Taip pat specialistai įpareigojo pažeidėją sutvarkyti atliekas pagal atliekų tvarkymo taisykles. Tą pačią dieną teritorija buvo sutvarkyta ir tai buvo įvertinta kaip lengvinanti aplinkybė.

ATKREIPIAMAS DĖMESYS, kad LR Administracinių nusižengimų kodekso 367 straipsnis nustato, kad savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų. Šis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Rekomenduojami video