Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prasideda registracija į Nacionalinį miškasodį

Prasideda registracija į balandžio 23 d. vyksiančią iki šiol masiškiausią miškų sodinimo akciją – Nacionalinį miškasodį. Šiemet planuojama įveisti rekordinį plotą naujų miškų – net 748 ha. Naujai įveisiamuose miškų plotuose bus pasodinta per 2 mln. įvairių rūšių medelių: beržų, juodalksnių, eglių, pušų bei ąžuolų.

Nacionalinį miškasodį organizuoja Aplinkos ministerija ir Valstybinių miškų urėdija (VMU), kviesdamos prisijungti kiekvieną gyventoją, įmonę, įstaigą, organizaciją – visus, kurie myli gamtą ir didžiuojasi Lietuvos miškais.

„Džiaugiuosi, kad jau sparčiai ruošiamės artėjančiam Nacionaliniam miškasodžiui, kurio metu įveisime ne tik rekordinį plotą naujų miškų, bet ir sulauksime rekordinio talkininkų skaičiaus. Šiemet siekiame įveisti net 748 ha miško, todėl labai vertiname visuomenės norą prisidėti prie šio prasmingo ir gražaus tikslo. Kviečiame visus gyventojus, įmones, organizacijas balandžio 23 dieną susitikti miške ir skirti laiko pasodinti medelį, kuris bus svarbus ne tik dabar, bet ir po šimto metų“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Ši prasminga akcija vyks visuose 26 Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose ir aprėps visas savivaldybes. Pagrindinis šių metų miškasodžio akcentas – naujai įveisiami miškų plotai.

Dėl itin didelio susidomėjimo renginiu ir planuojamo rekordinio miškasodžio dalyvių skaičiaus, aplink didžiuosius Lietuvos miestus užsiregistravusių talkininkų prašoma, turint galimybę, atsivežti savo kastuvą ir darbo pirštines. Taip pat pasirūpinti drėgmei nepralaidžia avalyne.

Be naujai įveisiamų miško plotų, Valstybinių miškų urėdija atkurs ir apie 9 175 ha miškų, kuriuose bus pasodinta apie 30 mln. medelių.

Parengta pagal AM

Rekomenduojami video