Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prašančiųjų maisto paramos Lietuvoje daugėja

Lietuvoje pradedami dalyti maisto produktai nepasiturintiems gyventojams. Jau ketvirtą kartą šiemet dalijamame krepšelyje – 10 maisto produktų, tarp jų – ir gyventojų labiausiai pageidaujami cukrus bei aliejus. Prašančiųjų paramos maistu daugėja, per šį mėnesį maisto daviniai bus išdalyti beveik 200 tūkstančių šalies gyventojų.

Šiauliai – vienas pirmųjų miestų, į kurį tiekėjai pristato maisto produktų siuntą nepasiturintiems gyventojams. Per porą savaičių maisto daviniai pasieks ir kitas savivaldybes. Šiauliečiams parama bus pradėta dalyti jau antradienį.

„Dabar tai yra didžiausias paketas, kuris bus šiais metais. Mes gausim dabar 10 maisto produktų vienam asmeniui, paketą sudarys 14 vienetų maisto produktų: aliejus, sausainiai, grikiai, vištienos konservai, sriuba, ryžiai, cukrus, pupelės, makaronai ir saldintas sutirštintas pienas“, – pasakoja „Maisto banko“ atstovė Sandra Kacilevičė.

Maisto produktų ir higienos reikmenų gali gauti tie, kurių mėnesio pajamos nesiekia 183 eurų vienam šeimos nariui. Rugpjūtį tokią paramą gaus daugiau kaip 177 tūkstančiai nepasiturinčių šalies gyventojų. Vien Šiauliuose tokių asmenų – beveik 4000.

„Skaičiai auga, aišku, būtų smagiau, jei tie skaičiai mažėtų. Statistika rodo, kad 2017 metais tokių asmenų buvo 3400, pernai buvo per 4000. Dabar jau iki liepos mėnesio, kada jau 4 kartą yra dalijama šiais metais, matome, kad suma siekia 3600 asmenų, aišku, iki metų pabaigos dar gali šitie skaičiai pasikeisti“, – teigia Šiaulių savivaldybės departamento direktorė Asta Lesauskienė.

 Pasak paramos dalytojų, maisto daviniai ne visuomet įtinka vargingai gyvenančioms šeimoms, pasitaiko, kai pamačiusios davinių sudėtį – jų atsisako. Parama nepasiturintiesiems yra sulaukusi kritikos ne tik dėl kokybės, bet ir dėl per brangiai įsigytų produktų. Lietuvai jau yra tekę Europos socialinio fondo agentūrai grąžinti trečdalį milijono eurų, nes maisto produktai iš tiekėjų buvo pirkti per brangiai.

Aina Mizgirdė

Rekomenduojami video