Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po paviešintos žinios – dėmė Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai

Sekmadienį portale delfi.lt paskelbta žinia apie tai, kad Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas Vaidas Bakanauskas prieš keletą savaičių sučiuptas brakonieriaujantis.

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai sėkmingą brakonieriaus sulaikymo operaciją įvykdė spalio 17-ąją.

Skelbta, kad aplinkosaugininkai, įtardami neteisėtą žvejybą, jau kurį laiką atidžiai stebėjo Siesarties upės ruožą.

Pasaloje laukę pareigūnai vakare pamatė atvykstančius du piliečius. Vienas jų ėmėsi stebėti aplinką, kitas brido į upę ir ištraukė du neteisėtai pastatytus tinklus. Viename jų vyras rado keturias lašišas ir numetė į krantą.

 Supratę, kad įkliuvo, pažeidėjai dar bandė slėpti žuvį, tinklus statęs asmuo ir pats bandė slėptis pakrantės brūzgynuose, bet išsisukti nepavyko – abu buvo sulaikyti su visais įkalčiais, pranešime spaudai rašė Aplinkos apsaugos departamentas.

„Neršto laikotarpiu apsaugoti lašišas ir šlakius itin svarbu, kad išlaikytume ir gausintume jų populiaciją ir palaikytume įprastą telkinių ekosistemą. Todėl vandens telkinių kontrolę aplinkosaugininkai stiprina dar labiau. Dėl šios priežasties mes vertiname visuomenės pagalbą ir dirbame visomis išgalėmis, kad pažeidėjų, naikinančių tiek vandens, tiek miško gyvūnus, mažėtų“, – pabrėžė Utenos GGAI viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Abiem vyrams aplinkosaugininkai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus, gresianti bauda – nuo 120 iki 300 eurų. O gamtai padaryta žala už 4 sugautas lašišas – 3 880 eurų.

Pranešime apie pažeidimą brakonierių pavardės nebuvo minimos.

Delfi.lt šaltinių teigimu, slėptis ir bėgti bandęs vyras – V. Bakanauskas, kuris Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai vadovauja nuo 2015 m.

„Ukmergės žinių“ pakalbintas pats Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas pirmadienio rytą buvo nekalbus, tačiau savo kaltės dėl pažeidimo neneigė.

Paklausus, ar liks vadovauti Medžiotojų ir žvejų draugijai, kurios viena iš misijų ir yra kova su brakonieriais, sakė sprendimo dar nepriėmęs. Plačiau nekomentavo ir dėl to, ar aplinkosaugininkų sprendimą apskundė teismui.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas-žuvininkas Arūnas Pračkaila pirmadienio rytą taip pat plačiau situacijos nekomentavo apgailestaudamas dėl situacijos. Nors pats įvykis nutiko spalio mėnesį, sako apie tai draugija sužinojo neseniai.

Pasak A. Pračkailos, V. Bakanauskas draugijoje dirba visuomeniniais pagrindais, o jis pats – samdomas darbuotojas. Prie draugijos kontaktų nurodytas jo telefonas, taigi dabar teks atsakomybė komentuoti apie susiklosčiusią situaciją. O ji tikrai nemaloni.

Pirmadienio rytą planų dėl vadovo veiklos ir ateities draugijos vadovo pareigose, pasak A. Pračkailos, dar nebuvo. Kaip bus ateityje – svarstys.

Rekomenduojami video