Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po lietaus tvino ne tik kiemai, daržai, bet ir namai

Kėdainių rajone antradienį gausiai lijo. Kraštiečiai seniai ir beatmena tokį stiprų ir gausų lietų. Ir šį kartą jis pridarė rimtų bėdų. Nors daržai skendo praktiškai visuose rajono kampeliuose, tačiau Krakių seniūnijoje buvo apsemti ne tik jie, bet ir gyventojų kiemai, gatvės ir net gyvenamieji namai. Tuo metu valdininkai pirštu beda į melioraciją – ją reikia tvarkyti.

Prasidėjo po pietų

Krakiškė Jolanta Šedovienė pasakojo, kad semti jų kiemą pradėjo po pietų, apie 14 valandą.

„Viskas pradėjo plaukti. Nufotografavau kaimynės daržą, jis užlietas jau gal savaitę laiko ir nebuvo išdžiūvęs, o tik pasipildė iš naujo. Mūsų 5 namo rūsiai vakar jau taip pat buvo su vandeniu, šiandien nuslūgo“, – dėstė moteris.

Taip pat Krakėse gyvenanti Diana Matulaitė Šepetienė antrino, kad lietaus vanduo kilti pradėjo popiet. Moteris mano, kad dėl šių bėdų kalta netinkamai veikianti melioracijos sistema.

„Daržas aukščiau, bet gėlynai, tujos – skendo. Rūsio neturime, tai neužliejo. Išgyvensime, čia tik vanduo.

Aš manau, kad čia dėl melioracijos netinkamo lygio pagal tvenkinį viskas“, – savo patirtimi pasidalijo dar viena krakiškė.

Skundai – seniūnui

Reikėtų pažymėti, kad antradienio vakarą Krakių seniūnas Ernestas Barčas ilsėtis neturėjo kada, jis sulaukė daugybės gyventojų skambučių ne tik iš Krakių, bet ir iš Pajieslio, Meironiškių, Pašušvio. Žmonės rėžė tiesiai šviesiai – mes skęstam, ir siuntė seniūnui vaizdus, kuriuose užfiksuota kaip iš tualetų į namų vidų plūsta vanduo.

„Gausus lietus pridarė eibę problemų. Gerbiami gyventojai, jei kažkam jau semia patalpas, skambinkite 112 ir kvieskitės į pagalbą gaisrininkus.

Su kuo bendravau dėl galimų melioracijos sistemų gedimo, tai dar kartą patikinu, kad ryt iš pat ryto prašysiu savivaldybės specialistų, atsakingų už melioraciją, pagalbos, kad jie atvyktų ir vietoje įvertintų situaciją.

Ir dar kartą raginu visus drausti savo turtą, nes stichinė nelaimė kartais padaro daug daugiau nuostolių, nei kainuoja draudimas“, – į gyventojus dar tą patį vakarą kreipėsi vietos seniūnas E. Barčas.

Įvertino situaciją

Trečiadienį nuo pat ankstyvo ryto Krakėse apsilankė Kėdainių rajono savivaldybės specialistai, kurie įvertino susidariusią situaciją.

„Visos problemos identifikuotos, dabar reikia savivaldybės sprendimo dėl darbų. Savivaldybės specialistai sureagavo, buvo atvažiavę, viskas ten veikia, tik sistema nepajėgi tiek vandens iškart apdoroti. Gyventojai rytoj ateis rašyti prašymų, kad reikia melioraciją tvarkyti“, – informavo E. Barčas.

Rekomenduojami video