Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po didžiulės liūties pagalbos ranką ištiesė gelbėtojai

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kėdainiuose praūžė didžiulė liūtis. Skendo pastatai, tvino gatvės, slinko nuošliaužos. Įvairiausių nemalonumų patyrė ne tik individualių, bet ir daugiabučių namų šeimininkai. Vieno Kėdainių daugiabučio žmonės pasakojo, kad juos ekstremalioje situacijoje gelbėjo ne kas kitas, o būtent Kėdainių gelbėtojai. Daugiabučio žmonės nori padėkoti pirmadienį budėjusiems ugniagesiams.

Darbu nesigyrė

Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nepasigyrė, kad padėjo kėdainiečiams gelbėti savo turtą. Pirmadienį žurnalistams pateiktoje ataskaitoje Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba nepaminėjo, kad gelbėtojai buvo išvykę gelbėti Josvainių gatvės 38A numeriu pažymėto  daugiabučio namo žmonių turto, tad į žiniasklaidą kreipėsi patys žmonės. Piliečiai negailėjo padėkų Kėdainių gelbėtojams.

Buvo taip

„O viskas buvo taip. Per didžiulę liūtį užliejo mūsų daugiabučio namo rūsį. Vanduo pakilo apie vieną metrą. Skendo visų žmonių sandėliukai, daiktai. Vanduo kėsinosi į elektros pastotę. Namo pirmininkas ir žmonės skambino įvairioms tarnyboms. Skambinome „Kėdainių butams“, „Kėdainių vandenims“, bet nieko. Tiesa, iš pastarosios įmonės buvo atvykę, bet paaiškino, kad ne jiems priklauso atlikti tokius darbus“,  – pasakojo minėto daugiabučio namo gyventojas Deividas.

Nuėjo pas gelbėtojus

Visą pusdienį pagalbos ieškoję žmonės jau buvo nuleidę rankas, kai galų gale viena kaimynė ryžosi pėsčiomis nueiti ir kreiptis pagalbos į ugniagesius gelbėtojus.

„Ji nuėjo pėstute. Gaisrininkai jos neišvarė, o patys pėsčiomis atėjo apžiūrėti, kas pas mus čia atsitiko. Pats vadovas buvo atėjęs. Jie nusprendė nepalikti mūsų bėdoje, netrukus atvežė du galingus siurblius ir ėmė pumpuoti vandenį, užtruko iki pat vėlyvo vakaro. Galų gale jis buvo išpumpuotas ir mes lengviau atsikvėpėme“, – dėstė vyriškis.

Dėkoja ugniagesiams

„Mūsų viso namo gyventojai nori nuoširdžiai padėkoti pirmadienį Kėdainių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje budėjusiems ugniagesiams, jų vadams. Nežinome, turbūt vyrams nelabai priklauso atlikti tokius darbus, bet jie mūsų bėdoje nepaliko. Jie ištiesė pagalbos ranką, ir mes esame labai dėkingi. Jei ne jie – tiesiog nežinotume, ką reikėtų daryti. Esame nuoširdžiai dėkingi“,  – atsiduso Deividas ir nužingsniavo apžiūrėti liūties sukeltų padarinių ir planuoti daugiabučio remonto darbų.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video