Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po daugiau nei dvidešimt metų pasikeitė Alytaus rajono meras

Kovo 19-ąją antrame ture buvo renkami 34 šalies savivaldybių merai. Pakartotiniai mero rinkimai vyko ir Alytaus rajono savivaldybėje. Dėl rajono mero posto rungėsi Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė Rasa Vitkauskienė ir Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams atstovaujantis Algirdas Vrubliauskas. Už R.Vitkauskienę savo balsus atidavė 56,86 proc., už A.Vrubliauską – 41,84 proc. rinkimų dalyvių. Tad po daugiau nei dvidešimt A.Vrubliausko vadovavimo Alytaus rajonui metų išrinktas naujas jo vadovas. Prie šios savivaldybės vairo stos R.Vitkauskienė.

Rinkėjų aktyvumas siekė beveik 60 proc.

Alytaus rajono savivaldybėje yra šiek tiek daugiau nei 23 tūkst. 500 rinkėjų. Kovo 5-ąją vykusiuose rajono mero ir rajono savivaldybės tarybos rinkimuose jų dalyvavo beveik 58 proc.

Kovo 19-ąją antrame rajono mero rinkimų ture rinkėjų aktyvumas siekė 59,79 proc. O jame dėl mero posto kovojo pirmame ture didžiausią rinkėjų pasitikėjimą pelnę – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė R.Vitkauskienė ir Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams atstovaujantis A.Vrubliauskas.

R.Vitkauskienei, kaip būsimai rajono merei, savo balsus atidavė 56,86 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų, kad A.Vrubliauskas tęstų vadovavimą rajonui balsavo 41,84 proc. rinkimų dalyvių.

41-oje rajone veikusioje rinkimų apylinkėje už R.Vitkauskienę paduota 6 tūkst. 460, paštu – 1 tūkst. 546, iš viso – 8 tūkst.6  balsai, už A.Vrubliauską – atitinkamai 4 tūkst. 118 ir 1 tūkst. 773, iš viso – 5 tūkst. 891 balsas.

Nors šie rinkimų rezultatai dar preliminarūs, juos Vyriausioji rinkimų komisija planuoja tvirtinti šios savaitės pabaigoje, tačiau akivaizdu, kad R.Vitkauskienė laimėjo Alytaus rajono mero rinkimus.

„Jūsų pasirinkimas – labai aiškus. Prioritetą atidavėte demokratijai ir skaidrumui“

„Kad laimėsiu, tikėjau, kad tokiu dideliu skirtumu – nesitikėjau. Buvo labai didelis gyventojų aktyvumas rinkimuose. Net ir tose apylinkėse, kur man rezultatai pirmame ture buvo nelabai palankūs, antrame ture pavyko laimėti“, – sakė R.Vitkauskie-    nė.
Sužinojusi apie išrinkimą Alytaus rajono mere R.Vitkauskienė savo „Facebook“ paskyroje padėkojo visiems palaikiusiems ją ir jos komandą.

„Jūsų pasirinkimas – labai aiškus. Prioritetą atidavėte demokratijai ir skaidrumui. Pažadu visa tai puoselėti ir stiprinti. Būsiu Alytaus rajono mere, kurios kabineto  durys bus atviros visiems mūsų krašto žmonėms. Mano pažadai nesikeičia: noriu išgirsti kiekvieną, noriu, kad visi Alytaus rajone jaustųsi kaip savo namuose, noriu, kad mūsų kraštas pabustų iš dešimtmečius jį kausčiusio sąstingio. Tegul bus darbai prasmingi ir reikšmingi su Jūsų visų pagalba“, – savo „Facebook“ paskyroje po jai sėkmingo antro rajono mero rinkimų turo parašė R.Vitkauskienė.

Ji sakė iki šiol dar nekalbėjusi su kitų partijų atstovais, patekusiais į rajono savivaldybės tarybą, nei dėl valdančiosios daugumos, nei dėl vadovaujamų pareigų  pasidalijimo. Apie tai turėtų būti diskutuojama artimiausiu metu.

Alytaus rajono savivaldybėje –ne naujokė

39-erių R.Vitkauskienė Mykolo Romerio universitete yra baigusi teisės magistro studijas. Gyvena Alytaus rajone, Daugų seniūnijoje. Su vyru Nerijumi, Alytuje dislokuoto Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono profesinės karo tarnybos kariu – vyriausiuoju muzikantu, augina tris vaikus: dešimtmetį Beną, šešerių Urtę ir dvejų metukų Luką.
Alytaus rajono savivaldybėje R.Vitkauskienė – ne naujokė. Pastarąsias dvi kadencijas, įskaitant ir besibaigiančią dabartinę, buvo rajono savivaldybės tarybos narė, prieš tai dirbo rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausiąją specialiste, administracijos direktoriaus pavaduotoja.
Pastaruoju metu rajono mere išrinkta R.Vitkauskienė užėmė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos pareigas. Į jas po vaiko auginimo atostogų turėjo grįžti balandžio 1-ąją. Tačiau šias pareigas iškeis į vadovavimą Alytaus rajono savivaldybei.

Atsarginių variantų valstybės tarnyboje tvirtino neturintis

Kovo 19-ąją pakartotinai merai buvo renkami dar dviejose Alytaus apskrities savivaldybėse – Lazdijų ir Varėnos rajonų.

Lazdijų rajono savivaldybei toliau vadovaus Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė Ausma Miškinienė. Už ją balsavo 65,30 proc. rinkimų dalyvių. Jos konkurentas Krikščionių sąjungai atstovaujantis Artūras Margelis surinko 33,41 proc. rinkėjų, dalyvavusių rinkimuose, balsų.

Varėnos rajono savivaldybės meru išliko Algis Kašėta. Jis šio posto siekė kaip politinio komiteto „Drauge su Jumis“ atstovas ir gavo 52,76 proc. rinkimų dalyvių pasitikėjimą. Jis antrame mero rinkimų ture nurungė socialdemokratą Povilą Saulevičių, už kurį balsavo 46,12 dalyvavusiųjų šiuose rinkimuose.

Alytaus miesto meru antrai ketverių metų kadencijai socialdemokratas Nerijus Cesiulis ir ilgametis Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, kaip politinio komiteto „Už Druskininkus“ atstovas, buvo išrinkti kovo 5-ąją.

Tad Alytaus apskrityje pasikeitė tik Alytaus rajono meras.

23-ejus metus Alytaus rajono savivaldybei vadovaujantis ir jau baigiantis pastarąją meravimo kadenciją  A.Vrubliauskas tvirtino, kad atsarginių variantų valstybės tarnyboje neturintis: „Surinkau beveik 6 tūkstančius rajono gyventojų balsų, neblogas rezultatas, bet kita pretendentė gavo didesnį pasitikėjimą.“

Rekomenduojami video