Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Permainos Kauno rajono ūkininkų organizacijoje

Kauno rajono ūkininkų sąjunga (KRŪS) turi naują vadovą – juo tapo Mindaugas Maciulevičius. Jis pakeitė dešimt metų sąjungai vadovavusią Genutę Staliūnienę, kuri nuo šiol bus garbės pirmininkė.

Pasikeitė ne tik pirmininkas, išrinkta ir nauja 11 narių taryba bei du vicepirmininkai.

Naujoji taryba su pirmininku priešakyje antradienį apsilankė Kauno rajono savivaldybėje, kur juos priėmė meras Valerijus Makūnas.

„Pirmiausia norėčiau padėkoti buvusiai Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkei Genutei Staliūnienei, kuri daug metų sėkmingai atstovavo mūsų krašto žemdirbiams: gynė jų interesus, kėlė problemas, organizavo renginius ir paramos akcijas kaimo bendruomenėms, gražiai bendradarbiavo su savivaldybe. Mindaugas Maciulevičius – jaunas, energingas ir jau nemažai patirties sukaupęs žmogus, todėl tikiu, kad jo vadovaujama Kauno rajono ūkininkų sąjunga plėsis ir stiprės“, – pabrėžė savivaldybės vadovas V. Makūnas.

M.Maciulevičius, mobiliųjų turgelių iniciatorius Lietuvoje, žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ vadovas, 10 metų atstovavęs ūkininkų interesams Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete Briuselyje, kelerius metus buvęs COPA ir COGECA (dviejų didelių Europos žemės ūkio pagrindinių organizacijų, atstovaujančių žemdirbiams ir kooperatyvams, konfederacija) vicepirmininku.

Pirmininko pavaduotojais išrinkti Regina Galminaitė-Bernatonienė bei Arūnas Pakalnis. Pirmininkas džiaugėsi, kad tarybą sudaro jauni ūkininkai, kurių amžiaus vidurkis 36 metai, be to, taryboje liko senbūvis Babtų seniūnijos ūkininkas Romas Majauskas.

Žemės ūkis yra pakaunės vizitinė kortelė, apie 70 proc. šio krašto žmonių gyvena kaime. Kauno rajone užregistruota 2500 ūkių, tačiau tik maža dalis jų yra sąjungos nariais, todėl meras sąjungos pirmininkui linkėjo aprėpti ne tik ūkininkų problemas, bet ir visus su žemės ūkiu susijusius sektorius, skatinti jų bendradarbiavimą ir partnerystę. „Savivaldybė yra visada pasirengusi partnerystei ir bendriems darbams“, – teigė V. Makūnas.

„Esame jauna ir ambicinga taryba. Be galo džiaugiamės, kad savivaldybė atvira ūkininkams, skiria didelį dėmesį mums. Genutė labai aukštai užkėlė kartelę, tad mes stengsimės ne ką prasčiau dirbti“, – sakė M. Maciulevičius.

Pirmininkas priminė, jog pakaunės žemės ūkis – labai diversifikuotas, čia auginami grūdiniai augalai, daržovės, vaisiai, uogos, stipri gyvulininkė, pienininkystė, praktiškai čia yra visa ūkio struktūra.

Susitikimo metu ūkininkai su meru aptarė opiausias problemas, tokias kaip melioracija, laukinių gyvūnų paliekama žala ūkininkams ir kt., svarbiausius ateities darbus, o vienas iš jų – įgyvendinti trumpąsias maisto grandines ir paleisti maitinimo Kauno rajono ugdymo įstaigose projektą.

„Mes skiriame didelį dėmesį vaikų maitinimui. Vieni pirmųjų pradėjome dalyvauti ES projektuose „Pienas vaikams“, ekologiškų vaisių skatinimo programoje, taip pat prisijungėme prie ekologiškų produktų naudojimo ugdymo įstaigose projekto. Todėl jeigu Kauno rajono ūkininkai tiektų maisto produktus mūsų mokykloms, būtų abipusė nauda“, – akcentavo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

Kauno rajone yra apie 17 tūkst. vaikų, kurie maitinami ugdymo įstaigose, todėl meras kvietė pakaunės ūkininkus gauti nacionalinės kokybės arba išskirtinės kokybės sertifikatus ir taip tiesiogiai maisto produktai keliautų į mokyklas ir darželius.

Rekomenduojami video