Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pavermenyje – Truskavos krašto žmonių šventė

Sekmadienio popietę Truskavos seniūnijos gyventojai rinkosi Pavermenyje, kur vyko tradicinė kaimo šventė. Renginiui prasidėjus net ir visą dieną pliaupęs lietus nustojo lyti, saulė nušvito. O garsios atlikėjų dainos skambėjo iki pat vakaro.

Tradicinė šventė

„Ši šventė yra tradicinė mūsų krašte, organizuojama paskutinėmis vasaros dienomis. Taip mes atsisveikiname su vasara ir pasisveikiname su rudeniu.

Tradiciškai šventėje koncertuoja gausus būrys atlikėjų, tradiciškai mūsų gardžios vaišės skiriamos kiekvienam atėjusiajam. Gera nuotaika garantuota“, – kalbėjo renginio organizatorė Truskavos kultūros centro direktorė Violeta Valionienė.

Šventė visiems

Truskavos kultūros centro meno vadovas Kęstutis Valionis pasidžiaugė, kad šventė vyksta puikioje vietoje, prie liaudies buities muziejaus „Seklyčia“.

„Džiaugiamės, kad mūsų krašto gyventojų neišgąsdino lietus. Juk jis toks vasariškas, šiltas, gaivus. Šiandien mūsų tikslas yra pabūti kartu, kartu visai bendruomenei, visiems draugams, kaimynams, svečiams.

Šiandien turime galimybę koncertuoti mūsų naujoje scenoje. Tai pirmoji šventė naujai pastatytoje scenoje. Ši vieta yra puiki šventėms, čia vyks ir daugiau švenčių, bus daugiau renginių. Žmonėms juk reikia ne tik dirbti, bet ir linksmintis, atsipalaiduoti“, – kalbėjo renginio vedėjas K. Valionis.

Daugybė atlikėjų

Pavermenio kaime koncertavo gausus būrys atlikėjų – visus savo įmantriais šokiais nustebino Panevėžio rajono Katinų kultūros centro bendruomenė.

Gražiomis miegėniškės Vijolės Juknienės dainomis klausytojų širdis džiugino Gudžiūnų krašto ansamblis, liaudiškas dainas atliko Sirutiškio kapela „Pastogė“, vakaro kulminacija – popmuzikos atlikėja dainininkė Giulija.

 

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video