Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pavasario pradžia Tauragėje – ir vėl be Kaziuko mugės

Žaidimais ir pramogomis kasmet, prasidedant kalendoriniam pavasariui, miestelėnus turinčios džiuginti Kaziuko mugės tauragiškiai nesulauks ir šiemet.

Didžiausia Kaziuko mugė tradiciškai rengiama Vilniuje. Ir šiemet vilniečius ir sostinės svečius mugė žada stebinti išmoningais gaminiais, ypatingais renginiais ir kulinariniais atradimais. Kovo 2–4 dienomis daugiau nei 2000 Kaziuko mugės dalyvių Vilniaus senamiesčio gatves užlies verbomis, drožiniais, riestainiais ir kita šalies tautinio paveldo produkcija.

O kaip Tauragėje? „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Dalia domisi, ar mūsų mieste bus rengiama tokia šventė – o gal tik ji nerandanti informacijos?

Tauragės savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Inesa Vaigauskienė „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad pats skyrius tokių renginių neorganizuoja. Esą ankstesniaisiais metais Kaziuko mugę yra organizavęs Moksleivių kūrybos centras (MKC), kartais – mugių organizatorė iš Kauno. Bet ji paprastai kreipiasi tiesiai į miesto seniūną.

Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius „Tauragės kurjerio“ paklaustas sakė, kad su pasiūlymais organizuoti Kaziuko mugę į jį niekas nesikreipė.

Gal bent jau mokiniai, lankantys MKC, pasidžiaugs Kaziuko muge? Ne, mugės nebus ir pilyje – kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė MKC direktorė Jolanta Kazlauskienė, minties rengti Kaziuko mugę atsakyta jau nebe pirmi metai.

– Nebedarom jau tokios šventės. Darydavom daug metų, paskui ji buvo peraugusi į pilinukų mugę, nes Kaziuko mugę laikom Aukštaitijos krašto tradicija. O juo labiau šiemet, kai vaikai kaip tik dabar grįžta iš po ligų, gripo karantinų ir vos pradedam normaliai dirbti, – aiškino J.Kazlauskienė.

Kaziuko mugė – kasmetinė Lietuvoje rengiama folkloro mugė, kurioje žmonės pardavinėja savo pagamintus liaudiškus dirbinius. Mugė dažniausiai rengiama artimiausią sekmadienį iki Šv. Kazimiero dienos, kovo 4-osios.

 

Birutė SLAVINSKIENĖ

Rekomenduojami video