Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pavaldinę auklėjo per socialinius tinklus

Karantino metu atostogaujantis Biržų savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos pirmininkas, administracijos direktorius Vidas Eidukas sau leidžia auklėti pavaldinius. Ir ne tiesiogiai – darbo vietoje ar telefonu, o per socialinius tinklus.

Meras Vytas Jareckas tokį elgesį pavadino neetišku.

Įrašai sukėlė įvairių reakcijų

Praėjusį savaitgalį facebook Biržų grupėje pasirodė rajono gyventojos Reginos Cibienės nuotrauka, kurioje matyti prie kapinių šiukšlės, ir pranešimas.

„Nesu ta bambanti dėl kiekvienos smulkmenos, bet kapeliai - ne sąvartynas. Akis bado neišvežtos šiukšlės. Čia ilsisi mūsų patys brangiausi, ir nenoriu matyti šiukšlių šitoje vietoje“, - rašė moteris.

Po šio pranešimo biržiečiai pradėjo komentuoti, ką veikia šiukšlių vežėjai, meras, miesto galva.

„Sutinku, kad netvarka. Biržų miesto seniūnė informuota. Klausimą kontroliuosiu asmeniškai“, - socialiniame tinkle pasirodė Vido Eiduko įrašas.

Šįkart į jį reagavo ir Biržų savivaldybės tarybos narys Ritas Vaiginas.

„Vidai, kas per nesąmonės, nuo kada pradėjai pavaldiniams vadovauti ir duoti įsakmius nurodymus per facebooką? Kas per šou? Nežemink kitų ir pats nesižemink“, - rašė R. Vaiginas.

Kiti komentatoriai abejojo, ar taip rašo pats direktorius.

Buvo nejauku

Biržų miesto seniūnė Kristina Undzėnienė sakė, kad praėjusį pirmadienį ir penktadienį ji buvo užsakiusi iš kapinių išvežti tris konteinerius. Penktadienį prie Valantiškio kapinių situaciją vertino seniūnijos darbuotojai. Anot jų, konteineriuose vietos šiukšlėms dar buvo. Tačiau akivaizdu, kad per savaitgalį šiukšlių padaugėjo.

„Apgailestauju, kad susidarė tokia situacija. Reikėjo paskubinti vežėjus. Bet susitvarkysime, čia ne pasaulio pabaiga“, - kalbėjo seniūnė.

Ji nenorėjo komentuoti administracijos direktoriaus V. Eiduko užmojo vertinti jos darbą socialiniuose tinkluose. Tačiau prisipažino, kad skaityti jo komentarą buvo nejauku.

„Trūko to, kad jis man paskambintų ir pasidomėtų, kodėl taip nutiko. Savęs neginu, bet galėjo pasidomėti, kodėl tokia situacija, būčiau paaiškinusi. Konteineriai buvo užsakyti. Ne viskas tą pačią minutę pasidaro, “- kalbėjo K. Undzėnienė.

„Nesilygiuoju į buvusį seniūną Vytą Jarecką, jis tikrai buvo geresnis, sunku ir dirbti po tokio vadovo. Bet nėra taip, kad kabinete sėdėčiau. Tarkim, šiandien ir pati šiukšles aikštelėje surinkau. Betgi nepuolu fotografuotis ir į viešumą nuotraukų kelti“, - kalbėjo Biržų miesto seniūnė.

Elgesį pavadino neetišku

Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas pirmadienį sakė pats nuvažiavęs ir apžiūrėjęs, kokia padėtis prie miesto kapinių. Jam atrodo, jog seniūnei reikėjo reikliau įvertinti situaciją. Juk šiuo metu yra pats kapinių tvarkymas prieš Motinos dieną, pavasaris. Tai turėtų būti seniūnei pamoka, kad tokios situacijos nepasikartotų.

„Jei vežėjai nevažiuoja, seniūnija yra užsakovas, tegul baudžia“, - svarstė V. Jareckas.

Su seniūne K. Undzėniene jis sakė nekalbėjęs, tik žinute ją informavęs, o ši pranešusi, kad konteineriai užsakyti.

Tačiau administracijos direktoriaus V. Eiduko elgesį, kai apie pavaldinius kalbama socialiniame tinke, jis pavadino neetišku.

„Vadovas neturėtų taip daryti. Gal toks jo noras, jog kiti pamatytų, kad jis reikalauja. Bet tokius dalykus reikia kalbėti asmeniškai ar seniūnų pasitarimuose, o ne per facebooką“, - kalbėjo V. Jareckas.

Be to, pasak V. Jarecko, savaitgalį V. Eidukas galėjo kalbėti tik kaip privatus asmuo, nes jis atostogavo. Tuo metu ir pirmadienį jį pavadavo Biudžeto skyriaus vedėja Dalia Šarkiūnienė.

„Be darbuotojų nieko nepadarysi. Juos reikia saugoti ir gerbti. Viena ranka glostyti, kita duoti drausmės. Bet svarbiausia, kad visi gyvi, sveiki, kad korona dar neužpuolusi“, - svarstė V. Jareckas.

Klausimai be atsakymų

Pirmadienio rytą per savivaldybės Bendrojo skyriaus vadovę Deimantę Prunskienę „Šiaurės rytai“ perdavė klausimus Vidui Eidukui.

„Praėjusį sekmadienį socialinio tinklo facebook Biržų grupėje Jūsų vardu buvo išsakyti priekaištai Biržų miesto seniūnijos seniūnei K. Undzėnienei dėl neišvežamų šiukšlių. Ar Jūs pats rašėte šias pastabas seniūnei? Jei taip, kaip manote, ar etiška drausminti savo pavaldinius viešoje erdvėje?“- buvo klausiama V. Eiduko.

Atsakymo iki pirmadienio popietės nesulaukta.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiurės rytai"

Rekomenduojami video