Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasitikėjimo reitingas: Rusijai pradėjus karą, išaugo pasitikėjimas Prezidento institucija

Naujausiosios apklausos rodo, kad, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Lietuvoje per pastarąjį mėnesį 11 proc. išaugo gyventojų pasitikėjimas Prezidentūra. Eltos užsakymu „Baltijos tyrimų“ vasario pabaigoje vykusi apklausa atskleidė, kad Prezidentūra pasitikėjo 66 proc. šalies gyventojų. Analogišku metu pasitikėjimas išaugo ir Bažnyčia, savivaldybėmis, žiniasklaida, Vyriausybe bei Seimu.

Lyginant su 2022 m. sausio tyrimu, labiausiai padidėjo gyventojų dalis, pasitikinti Prezidento institucija (nuo 55 iki 66 proc.). Pastebimas išaugęs pasitikėjimas ir vietos valdžia: 6 procentiniais punktais padaugėjo pasitikinčių savivaldybėmis (nuo 55 iki 61 proc.). 4 procentiniais punktais per šį laikotarpį pagerėjo ir Lietuvos Seimo vertinimas (nuo 21 iki 25 proc.).

2022 m. vasario pabaigoje vykusi apklausa atskleidė, kad 18 metų ir vyresni Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki Bažnyčia (69 proc. pasitiki ir 22 proc. nepasitiki).

Pusė apklaustų gyventojų nepasitiki Lietuvos žiniasklaida (46 proc. pasitiki ir 50 proc. nepasitiki). Lietuvos Vyriausybe nepasitiki du iš trijų (32 proc. pasitiki ir 64 proc. nepasitiki), o Lietuvos Seimu nepasitiki septyni iš dešimties suaugusių šalies gyventojų (25 proc. pasitiki ir 71 proc. nepasitiki). Vis tik, lyginant su praėjusiu mėnesiu, šių institucijų pasitikėjimas procentine dalimi išaugo.

Rekomenduojami video