Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pašiliečiai nekviestus svečius išvarė iš sodų

Praėjusį savaitgalį Kėdainių rajone lankėsi keturi įtartini vyrai, kurie tiek mieste, tiek priemiestiniuose kaimuose važinėjo lengvuoju automobiliu „Opel Zafira“. Vieniems žmonės jie siūlė nupirkti jų daiktus, kitiems – įsigyti prekių ar paslaugų. Pajutę klastą Pašilių kaimo gyventojai tiesiog išvarė nekviestus svečius iš sodininkų bendrijos teritorijos.

Apsimetė ukrainiečiais

Trys tamsesnio gymio vyrai (galimai Rumunijos piliečiai) ir vienas lietuvis važinėjo lengvuoju automobiliu po Pašilius ir pasakojo sodininkams esą jie yra darbo ieškantys ir nuo karo bėgantys ukrainiečiai.

Dar kitiems gyventojams jie aiškino, jog superka metalą. Dar kitiems siūlė įsigyti įvairių prekių (kvepalų ir kosmetikos) pigiau.

Ar kas iš sodininkų susigundė vyrų pasiūlymais – neaišku, tačiau atsirado vienas asmuo, kuriam nekviesti svečiai sukėlė itin negeras emocijas ir vyras juos išvijo lauk iš sodininkų bendrijos teritorijos.

Nešdinasi išgirdę žodį

Nekviesti svečiai paprastai skubiai pradingsta pasiūlius iškviesti policiją – jie kaipmat neša kudašių, tačiau šį kartą pareigūnų kviesti neprireikė.

„Aš priėjau ir pakeltu tonu pasakiau, kad arba jie nešdinasi, arba jiems bus blogai. Tiesiog pyktis ima, kai apgaudinėja tuos mūsų senukus. Jie patiklūs žmonės. Bet juk reikia nors kažkiek sąžinės turėti, kad šitaip elgtis. Taip pyktis suėmė, kad buvau pasiryžęs jėga juos išvaryti.

Laimei, neprireikė, nes patys pabėgo“, – dėstė jaunas vyras, kurio vardas ir pavardė redakcijai žinomi. 

Ragina saugotis

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pažymi, kad pastaruoju metu gana dažni tokie sukčiavimai kaip daiktų pirkimas iš nepažįstamų asmenų bei apsimetėlių atvykimas į namus.

Policijos pareigūnai paantrino žinantys atvejų, kai pas senyvus žmones atvažiuoja asmenys, apsimetantys ukrainiečiais arba tamsaus gymio asmenys, ir prašo pirkti nereikalingus daiktus, o po to apvagia, išvilioja dideles pinigų sumas.

Dėl tokių atvejų jau yra pradėti ir ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai pataria neįsileisti tokių žmonių į namus, į sodo namelius, nesileisti su tokiais žmonėmis į kalbas ir pasiūlyti iškviesti policiją.

Rekomenduojami video