Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasieniečiai praėjusią parą neįleido daugiau kaip 10 nelegalių migrantų, per mėnesį – daugiau kaip 2 tūkst.

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, pasieniečiai į Lietuvą neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti kiek daugiau kaip dešimčiai neteisėtų migrantų. Valstybės sieną iš kaimyninės šalies bandyta kirsti Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose. Nė vienas asmuo į Lietuvą neteisėtai nepateko.

Keliose vietose ketvirtadienį buvo stebimi migrantai, priartėję prie sienos, bet nebandę pereiti į Lietuvos teritoriją, vėliau pasitraukę į Baltarusijos gilumą.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje ir toliau tebevykdoma sustiprintu režimu.

Praėjo mėnuo nuo rugpjūčio 2 d. vidaus reikalų ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo pasirašyto sprendimo „Dėl masinio užsieniečių antplūdžio pasienio ruožo teritorijose prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Baltarusijos Respublika valdymo ir valstybės sienos apsaugos sustiprinimo“. Per šį mėnesį nuo priimto sprendimo pasieniečiai ir jiems talkinantys pareigūnai į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose neleido neteisėtai patekti kiek daugiau kaip 2 tūkstančiams migrantų.

Rekomenduojami video