Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Parama Ukrainai – net iš Lietuvos įkalinimo įstaigų

Karas Ukrainoje sutelkė Lietuvos žmones. Pagalbą ir paramą ukrainiečiams teikia ir reiškia ne tik laisvės atėmimo vietų įstaigų darbuotojai, pareigūnai, bet ir nuteistieji.

Kalėjimų departamentas ir jam pavaldžios įstaigos nuo pat drastiško Rusijos išpuolio prieš Ukrainą pradžios nesipila kuro rusiško kapitalo degalinėse Viada LT ir Baltic Petroleum.

Šiaulių tardymo izoliatorius skyrė finansinę 2724,67 eurų paramą Ukrainai. Ji pervesta į VšĮ „Mėlyna ir geltona“, kuri teikia pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bei nuo karo nukentėjusiems civiliams. Šie pinigai – izoliatoriaus pareigūnų ir darbuotojų parama įstaigai aukojant 1,2 procento nuo savo pajamų. Šiuos pinigus planuota išleisti kolektyvo renginiams. Dabar nuspręsta, kad prasmingiausias surinktų lėšų panaudojimas – pagalba už laisvę kovojančiai Ukrainai ir jos žmonėms.

 Bausmių vykdymo sistemos darbuotojai visomis išgalėmis prisideda prie ukrainiečių palaikymo: aukoja asmenines lėšas, padeda daiktais, drabužiais, savanoriauja, savo būstus ir pagalbą siūlo nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms. Pataisos pareigūnai kartu su Lietuvos policijos pareigūnų profesine sąjunga palaikė iniciatyvą ir rinko vaistus bei termodrabužius Ukrainos kariams.

Jau pirmomis dienomis įkalinimo įstaigose suplevėsavo geltonai mėlynos Ukrainos vėliavos. Pasirodo, nuteistieji jas pasiuvo iš nereikalingų rankšluosčių arba gamino iš popieriaus. Bausmę atliekantys žmonės siūlosi būti kraujo donorais – ir bent taip padėti kovojantiems ukrainiečiams. Nuteistieji jautriai reaguoja į žinias apie karą, stengiasi prisidėti savo kukliomis lėšomis, siųsdami pinigus užpultai šaliai.

Jau pirmomis dienomis įkalinimo įstaigose suplevėsavo geltonai mėlynos Ukrainos vėliavos. Pasirodo, nuteistieji jas pasiuvo iš nereikalingų rankšluosčių arba gamino iš popieriaus. Bausmę atliekantys žmonės siūlosi būti kraujo donorais – ir bent taip padėti kovojantiems ukrainiečiams.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje gebantys megzti nuteistieji primezgė šiltų kojinių ir pirštinių Ukrainos vaikams, kuriuos ketinama artimiausiomis savaitėmis atvežti ir apgyvendinti nenaudojamose Pravieniškių miestelio mokyklos patalpose.

Nuteistieji jautriai reaguoja į žinias apie karą, stengiasi prisidėti savo kukliomis lėšomis, siųsdami pinigus užpultai šaliai.

Rekomenduojami video