Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Paneigė gandus dėl automobilių vagysčių Kėdainiuose

Jau kurį laiką Kėdainių miesto ir rajono gyventojai kalba, kad labai padaugėjo automobilių vagysčių mūsų rajone. „Rinkos aikštė“ šia tema taip pat sulaukė labai daug skaitytojų paklausimų, pastabų. Norėdami patvirtinti arba paneigti šias kalbas, kreipėmės į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Čia gavome oficialią informaciją, kuri paneigia visas gyventojų kalbas ir būgštavimus.

Teikti negalima 

„Rinkos aikštės“ kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatą atstovę Justiną Kazragytę, kuri kaip mat šiuos gandus paneigė.

„Teigti, jog ryškėja tendencija, kad daugėja automobilių vagysčių Kėdainių rajone, negalime. Nuo šių metų lapkričio 1 dienos iki šios dienos užregistruoti 3 automobilių vagysčių/pasikėsinimo pavogti atvejai Kėdainių mieste ir rajone“, – pažymėjo J. Kazragytė.

Registruotos vagystės

Kėdainių rajono policijos komisariate praėjusį mėnesį registruotos šios transporto priemonių vagystės. Lapkričio 30 d. 12.05 val. gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Surviliškio seniūnijos Sirutiškio kaime pastebėta, kad, išlaužus garažo spyną, pavogtas baltos spalvos motociklas. Padaryta 720 eurų žala.

Lapkričio 27 d. 7.29 val. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Pavasario gatvėje, pastebėta, jog pasikėsinta pavogti pranešėjo automobilį „VW Touran“.

Lapkričio 4 d. 8.12 val. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Respublikos gatvėje, pavogtas automobilis „Mercedes Benz“ (2012 m.) su jame buvusiais daiktais. Padaryta apie 22 tūkst. eurų žala.

Pareigūnai primena

„Kauno apskrities policijos pareigūnai vairuotojams ar transporto priemonių savininkams primena niekuomet automobilyje net ir trumpam nepalikti užvedimo raktelių, gerai matomose vietose nepalikti vertingų daiktų. Reikia visuomet įsitikinti, jog automobilis tinkamai užrakintas. Taip pat, esant galimybei, rekomenduojama laikyti automobilį saugomose aikštelėje, garaže ar bent netoliese namų esančioje gerai apšviestoje vietoje. Pastebėjus galimai padarytą/daromą nusikalstamą veiką, Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina visuomet apie tai nedelsiant informuoti policijos pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112“, – primena J. Kazragytė.

Vykdo akcijas

Kėdainiuose pastebimai padaugėjo ne automobilių vagysčių, o vagysčių iš automobilių atvejų. Tiesa, prieš keletą dienų rašėme, jog pareigūnams pavyko demaskuoti gaują, kuri ir vykdė šiuos nusikaltimus.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video