Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Paliko lauktuves žvėreliams

Kėdainių socialinės globos namų gyventojai praėjusią savaitę vyko susitikti su medžiotojais. Šie gyventojus supažindino su medžiotojų veikla, organizavo išvyką į mišką, kur visi kartu statė slėptuvę kurapkoms bei atvežė lauktuvių miško gyventojams.

Nauja draugystė

Socialinės globos namų gyventojai darbuotojų lydimi vyko į Šlapaberžės medžiotojų namelį, kur susipažino su Šlapaberžės medžiotojų būreliu ir jų vykdoma veikla.  

„Artėjant didžiosioms metų šventėms gyventojai nepamiršo ir miško žvėrelių, kuriems kartu su medžiotojais nuvežė lauktuvių į mišką.

Palikę skanėstus žvėreliams grįžome į jaukų namelį pasišildyti prie židinio, pasivaišinti šilta arbatėle. Visi jautėsi pakylėtai atlikę gerą darbą.

Viliamės, kad ši užmegzta draugystė tęsis ir toliau“, – pasidžiaugė globos namų darbuotoja Monika Kairienė.

Pastatė slėptuvę

Diena prabėgo itin greitai, mat veiklos gyventojams netrūko. Jie pastatė slėptuvę kurapkoms bei atvežė lauktuvių miško žvėreliams.

„Daug klausimų buvo apie gyvūnų ir paukščių globą žiemos metu.

Socialinės globos namų gyventojai, sužinoję, kad vyks į gamtą – visą savaitę rinko maistą žvėreliams ir paukšteliams, kuris buvo išvežtas į mišką.

Sužinoję, kad žiemos metu jautriausias paukštis yra kurapka ir žmogus gali jai padėti žiemos metu, visi bendromis jėgomis įrengėme kurapkoms slėptuvę“, – pasakojo medžiotojas Lionius Stanevičius.

Puiki diena

Globos namų gyventojai pasidžiaugė, kad smagu pakeisti gyvenimo aplinką nors ir trumpam. Jie dėkojo socialinės globos namų darbuotojams ir medžiotojams už puikiai praleistą dieną.

„Labai nuoširdžiai dėkojame už šiltą ir malonų priėmimą. Mūsų globos namų gyventojai labai džiaugiasi patirtais įspūdžiais“,  – reziumavo M. Kairienė.

Rekomenduojami video