Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Oficialu: gyventojų judėjimo ribojimas išlieka 16-oje savivaldybių

Nuo antradienio Lietuvos gyventojai galės laisvai judėti tarp daugumos šalies savivaldybių, tačiau judėjimo ribojimas pratęstas šešiolikoje savivaldybių. Tarp jų – Vilniaus miestas ir rajonas, Klaipėda, Panevėžio miestas ir rajonas.

Vyriausybė nusprendė, kad ribojimas bus taikomas toms savivaldybėms, kur per pastarąsias 14 dienų sergamumas Covid-19 viršija 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Nuo kovo 16 dienos asmenys be svarbios priežasties negalės atvykti į ar išvykti iš šių savivaldybių: Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino.

„Pasiūlymas toks, kad asmenų judėjimo ribojimas tarp savivaldybių būtų keičiamas, nustatant, kad nuo kovo 16 iki 31 dienos judėjimas ribojamas tarp tų savivaldybių, kur sergamumo Covid-19 14 dienų rodiklis yra daugiau kaip 200 atvejų.

Tai reikštų, kad asmenims draudžiama atvykti į šias savivaldybes ir išvykti iš jų“, – Vyriausybės posėdyje pirmadienį kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Apribojimas negalios asmenims, kurie vyksta į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurie vyksta į kitą savivaldybę darbo reikalais, dėl artimųjų giminaičių mirties, į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, dėl sveikatos priežiūros paslaugų. Taip pat gyventojams leidžiamas judėjimas tarp Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono, kai asmenys, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių.

Šis ribojimas netaikomas vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto. Taip pat patikslintas tarp leidžiamų lankyti uždarose erdvėse esančių įstaigų sąrašas, įtraukiant zoologijos ir botanikos sodus.



Rekomenduojami video