Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nušniokštus liūčiai kiemai skęsta, dviejuose rajonuose – net įgriuvę keliai

Antradienį Lietuvoje pietinio ciklono atnešti krituliai ir vėjas pridarė žalos – virto medžiai, skendo rūsiai, o net dvejuose rajonuose kelias tiesiog įgriuvo. Nemažai žalos pridarė ir gyventojams, kurių kiemai bei daržai virto kone baseinais.

Nuo antradienio 6 val. ryto iki trečiadienio 6 val. ryto medžiai nuo važiuojamosios dalies ir automobilių Vilniaus apskrityje buvo šalinami septynis kartus, Utenos apskrityje – penkis, Kauno ir Alytaus apskrityse – po keturis, Šiaulių apskrityje – vieną kartą.

Tuo metu Kėdainių rajone po liūties pirmadienį buvo apsemti kelių gyvenviečių namai, kiemai, rūsiai, vandeniu buvo užpiltos lopšelio-darželio rūsio ir maisto laikymo patalpos. Vanduo buvo pakilęs daugiau nei 50 centimetrų. Antradienį Kėdainiuose, Juodkiškio gatvėje, buvo apsemtas aštuonių butų namo rūsyje esantis šiluminis mazgas. Vanduo buvo pakilęs apie 1 metrą. Motoriniu siurbliu ugniagesiai išsiurbė apie 15 kubinių metrų vandens. 

Socialiniuose tinkluose gyventojai jau nebe pirmą dieną dalijasi gausių kritulių padariniais – kiemai tiesiog skęsta. Gyventojai baiminasi ir dėl užlietų daržovių bei bulvių – kiemuose per vandenį jų nei nebesimato. Nuotraukos skrieja ir iš Alytaus rajone esančių Pamuninkėlių bei Kaišiadorių rajonų, kur nuo smarkaus lietaus kelias tiesiog įgriuvo. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad pavojingo lietaus atvejai (kai per ≤12 val. iškrenta 15–49,9 mm kritulių) užfiksuoti daugiausia Pietų Lietuvoje. Daugiausia kritulių kol kas iškrito Suvalkijoje. Kalvarijos automatinėje meteorologijos stotyje labai nedaug trūksta iki stichinio lietaus ribos. Ten per pusę paros iškrito net 47,6 mm.

Vis dėlto sinoptikai ramina, kad lietingi orai traukiasi. Trečiadienio dieną be lietaus, temperatūra kils iki 19–24 laipsnių. Ketvirtadienį lietaus nenumatoma. Naktį vietomis rūkas. Temperatūra naktį 8–13, dieną 21–26, pajūryje 18–20 laipsnių. Penktadienį lietaus taip pat nenumatoma. Naktį kai kur rūkas. Temperatūra naktį 9–14, dieną 23–28 laipsniai.


Rekomenduojami video