Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Nušlavė“ autobusų stotelę ir spruko, bet buvo sučiuptas

Pirmadienio vakarą Kėdainių rajone automobilis rėžėsi ir „nušlavė“ autobusų stotelę. Laimei, tokiu metu stotelėje žmonių nebuvo. Avariją sukėlęs vairuotojas iškart papustė padus, nes atvykusios tarnybos jo nerado.

Tačiau pareigūnai netruko nustatyti iš įvykio vietos pasišalinusį asmenį ir jį sulaikyti, vyriškiui dabar gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešė liudininkai

Bendrajame pagalbos centre 19 val. 26 min. buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijoje, kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva 21-ajame km, Slikių kaimo ribose nuo kelio nuvažiavo ir į autobusų stotelę atsitrenkė automobilis.

Į nelaimės vietą buvo pasiųsti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Suniokota stotelė

Į įvykio vietą atskubėjusios tarnybos rado tik suniokotą autobusų stotelę – nuverstą betono ir medžio konstrukcijos suolą. Įvykio vietoje matėsi automobilio padangų žymės. Vairuotojo nebuvo, jis buvo pasišalinęs iš įvykio vietos.

Policijos pareigūnai nedelsdami pradėjo įtariamojo paiešką. Jiems pavyko nustatyti, kad Slikių kaime avariją sukėlė automobilis „VW Passat“, vairuojamas  31-erių metų vyro.

Sulaikytas jis prisipažino, kad nuvažiavo nuo kelio, apgadino autobusų stotelę ir pasišalino iš įvykio vietos.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,09 promilės. Jam iškelta baudžiamoji byla. Vairuotojui teks stoti prieš teismą.

Tesimų praktikoje neblaiviems vairuotojas, sukėlusiems eismo įvykį, paprastai skiriama apie 2 000 Eur bauda su teisės vairuoti transporto priemones uždraudimu 2 ar 3 metų laikotarpiui.

Teismas gali konfiskuoti automobilį. Vyriškiui taip pat teks atlyginti kelininkams padarytą turtinę žalą – jam teks sumokėti už suniokotą autobusų stotelę. Tai jo piniginę paplonins dar keliais šimtais eurų.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video