Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nugreideriavo kelią – parama pasieks stokojančius!

Šiandieną Gudžiūnų seniūno Regimanto Valiausko dėka seniūnijai priklausantis greideris darbavosi Ruoščių kelyje. Šis itin prastos būklės kelias turėjo būti nedelsiant nugreideriuotas, mat šiuo keliu jau rytoj turės atvykti sunkiasvoris automobilis, paramos ir labdaros fondui „Teen Challenge“ iš Prancūzijos atvešiantis elektrines slaugos lovas. Pastarosios keliaus į Dotnuvos slaugos namus.

Fondo socialinis darbuotojas Andrej Beresniov labai džiaugiasi sulaukęs pagalbos, nors kelias ir fondo būstinė yra ne Gudžiūnų, o Kėdainių miesto seniūnijos ribose. Tačiau miesto seniūnija savo greiderio neturi, o su paslaugas teikiančia įmone sutartis dar nepasirašyta.

„Mes esame labai dėkingi, ir gyventojai kiti džiaugėsi, matydami kelyje dirbantį greiderį. Tikrai labai dėkojame už tai, kad seniūnas R. Valiauskas mums padėjo! Vis dėlto manome, kad šis kelias, vedantis pro geografinį Europos centrą, nusipelnė ne laikino situacijos pagerinimo, o kompleksiško sutvarkymo“, – pastebėjo vyras.

Kol kas orai yra tokie, kad pilnavertiškai greideriuoti prastos būklės žvyrkelių praktiškai neįmanoma. Palijęs lietus nugreideriuotą kelią gali sudarkyti dar labiau, mat sujudinti kelio sluoksniai, prisigėrę lietaus vandens, pataptų visiška neišvažiuojama purvyne.

Būtent todėl visose krašto seniūnijose greideriavimo darbų sezonas nėra pradėtas, arba greideris nusiunčiamas labai laikinam kelio būklės pagerinimui. Kaip ir šiuo atveju, kelias nugreideriuotas buvo todėl, kad parama pasiektų krašto gyventojus.

Jei tik orai pagerės – sumažės drėgmės, greideriai pasirodys visuose krašto žvyrkeliuose.

Seniūnai prašo gyventojų supratimo ir kantrybės.

 

Eglė KUKTIENĖ

Rekomenduojami video