Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nevėžio pakrantes nusėdo žvejai

Orams kasdien vis labiau šylant, prie upių ir ežerų galime išvysti vis daugiau meškerės brolių ir sesių. Kėdainiuose žvejų bene labiausiai pamėgtas vandens telkinys – Kėdainių upių tėvas Nevėžis. Kiekvieną savaitgalį prie Nevėžio galime sutikti dešimtis žvejų, kurie giriasi ir neblogu laimikiu, ir puikiai praleistu laiku gamtoje.

Žvejai pasiskirstę

Vieni žvejai meškerioja tiesiog miesto centre – prie „Vaivorykštės“ tilto, kiti keliauja aukščiau arba žemiau upe. Vienų labiausiai pamėgtos vietos yra prie Pašilių sodų, kitų – prie buvusios Kruosto elektrinės ar dar aukščiau.

Šiemet nėra vienos vietos, kurioje būriuotųsi dešimtys žvejų. Gal dėl to, kad į Nevėžį dar neatplaukė žvejų taip laukiami žiobriai?

Vienas kitas

„Rinkos aikštės“ kalbinti žvejai pasakojo, kad šiuo metu pagauna vos vieną kitą žiobrį. Meškeriotojai sako, kad šios rūšies žuvų dar teks palaukti.

Dažniausiai ant kabliuko šiuo metu kabinasi raudės, kuojos, šapalai, plakiai. Plėšriųjų žuvų medžiotojai gali pasigirti neblogais ešerių ar lydekų laimikiais.

Gyvūninės kilmės

Žvejai šiuo metu žuvį gaudo dažniausiai ant gyvūninės kilmės masalo. Dabar daugiausia kimba ant uodo trūklio lervų arba ant musės lervų. Tiesa, kai kurie žvejybai naudoja ir smulkius sliekus. Pasak žvejų, ant augalinio masalo žuvis dar nesikabina – reikia laiko, mat pavasarį žuvys visuomet mėgsta gyvą masalą.

Yra kuo pasidžiaugti

Kėdainių žvejai pasidžiaugė, kad pagaliau mūsų mieste atidarytas masalo automatas, kuriame masalo žvejai gali įsigyti visą parą bet kuriuo metu.

Nežinantiems paaiškinsime, kad čia panašiai kaip pirkti kavą kavos automatuose, tik perkamas masalas – uodo trūklio lervos, musės lervos ar sliekai. Tad Kėdainių žvejams nebereikės klaidžioti per šventes ar poilsio dienas ieškant dirbančios žvejų parduotuvės.

Primena žvejams – būtina laikytis reikalavimų

Kėdainių rajono medžiotojų ir žvejų draugija žvejams primena, kad ir karantino laikotarpiu būtina užtikrinti švarą žvejybos vietoje.

Prieš pradedant žvejybą ir jos metu visas šiukšles, esančias 5 metrų spinduliu nuo žvejybos vietos, privalu surinkti ir išvežti į komunalinių atliekų surinkimo konteinerius. Todėl reikia turėti vienkartines pirštines, o žvejojant laikytis saugaus – didesnio nei 2 metrų atstumo iki kito asmens, vengti tiesioginio fizinio kontakto.

Rekomenduojami video