Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Netikėjo, kad taip gali gyventi žmonės

„Žiauru. Nesitikėjau, kad žmonės dar taip gyvena“. Taip situaciją Vėjo gatvėje komentavo Biržų savivaldybės administracijos direktorius Vidas Eidukas.

Jis su savivaldybės administracijos specialistais bei gamtosaugininkais į Vėjo gatvę nuvyko po publikacijos „Šiaurės rytuose“.

Buvo rašoma, kad prie Vėjo gatvės esančių 17 ir 19 numeriais pažymėtų daugiabučių yra nesandari atliekų duobė. Nuotekos patenka į netoliese esantį šulinį. Tvyro smarvė, kyla musių spiečiai.

Žmones kamuoja ir tuntai prisiveisusių žiurkių.

„Daviau komandą specialistams atlikti paskaičiavimus. Pirmiausia reikia sutvarkyti nesandarius įrenginius. Agituosime žmones keltis į Vabalninką, kur yra laisvų socialinių būstų. Reikia žmonėms sudaryti normalias sąlygas gyventi“, - kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.

Biržų miesto seniūnijos seniūnei jis žadėjo duoti nurodymą pasamdyti gaužikus naikinančią įmonę, kad būtų naikinamos žiurkės.

V. Eidukas sakė kalbėjęs su Vėjo gatvės „barakuose“ gyvenančiais žmonėmis. Vieni iš jų išsikelti sutiktų, kiti nori likti. Pasak direktoriaus, žmonės čia negalėtų likti, jei jų gyvenimo sąlygos būtų pripažintos antisanitarinėmis.

„Aš neįsivaizdavau, kad tokia situacija gali būti. Visi žino, bet tiek metų niekas nieko nedaro. Baisu“, - kalbėjo V. Eidukas.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video