Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nepabūgę gyvenimo negandų ir vėl surengė ypatingą šventę

Net dvi dienas Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaime vyko šio kaimo žmonių, draugų, bičiulių, kaimynų susiėjimas. Šventę organizavo šeima, kurią neseniai kažkas norėjo įbauginti į kiemą įmetę dūminį mokomąjį sprogmenį. Žmonės nepasidavė negandoms ir tiki, kad tokie renginiai tik dar labiau suartina. Organizatoriams antrino ir šventėje dalyvavęs dvasininkas.

Linkėjo bendrystės

Šventę pradėjo Kulvos ir Žeimių klebonas kunigas Rytis Gurkšnys, kuris pasidžiaugė, kad žmonės renkasi, bendrauja, padeda vieni kitiems.

Klebonas visiems linkėjo bendrystės, dažnesnio ir nuoširdesnio bendravimo.

Šventės kviestiniai svečiai – uzbekė Natalija ir jos lietuvis vyras Viktoras – vaišino visus tikru tradiciniu uzbekišku troškiniu. Čia netrūko ir kitų atrakcijų – gyvos muzikos, šokių, pramogų.

Trečius metus

Jau trečius metus iš eilės šventę organizuoja Beinačių kaimo gyventojas Antanas Zubrickas kartu su savo sūnėnu Donatu Birgeriu.

Šeima iš asmeninių lėšų organizuoja šventę bei nori, kad šis gražus renginys taptų tradiciniu.

„Gyvenimas duotas vienas, tad reikia ne tik dirbti, bet ir švęsti.

Pirmais metais renginys pavyko, tad antrais metais sumanėme jį daryti dar geresnį, dar gausesnį. Sukvietėme svečius, draugus, kaimynus, pažįstamus ir visiškai nemokamai visiems dovanojame šventę.

Trečiais metais žmones truputį atsirinkome, nekvietėme bet ko, bet kaimynus ir draugus visada pasitikome ir pasitiksime su šypsena“, – kalbėjo A. Zubrickas.

Ypatingos vaišės

Pagrindinis renginio organizatorius Donatas Birgeris akcentavo, kad šventė turi būti soti ir smagi.

„Šiemet uzbekė Natalija ant laužo mums pagamino tikrą uzbekišką troškinį, kurio visi valgė į valias, taip pat ragavome ir kitų patiekalų, tokių kaip rūkytos žvėrienos ir t. t.

Visus bendrai maldai pakvietė klebonas Rytis Gurkšnys, o linksmino muzikos grupės iš Šiaulių atliekamos melodijos, vyko kitos pramogos“, – kalbėjo vienas iš pagrindinių šventės organizatorių D. Birgeris.

Tikisi tęsti

Šeštadienio vakarą Beinaičių kaimas skambėjo nuo muzikantų gyvai atliekamų melodijų. Dešimtys svečių rinkosi pas Antaną į išpuoselėtą ir puikiai sutvarkytą sodybą. 

„Tikimės, kad graži tradicija nenutrūks ir mes vėl susitiksime kitais metais. Bičiuliai, gamta, gera nuotaika, pramogos ir skanus maistas – ko daugiau reikia?“ – juokėsi šventės organizatoriai.

Rekomenduojami video