Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nausėda tiki, kad jo užsibrėžtas tikslas bus pasiektas: iki metų vidurio turėsime 3 mln. vakcinų

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Vilniuje viešinčiu Europos Komisijos nariu Thierry Bretonu. Po susitikimo šalies vadovas tikino, kad žiemą užsibrėžtas tikslas iki vasaros vidurio paskiepyti 70 proc. šalies suaugusių gyventojų bus pasiektas, kadangi Lietuva iki metų vidurio sulauks 3 mln. vakcinos dozių. Šalies vadovas turėjo priekaištų pirmadienį prasidėjusiam masinės vakcinacijos procesui.

Prezidentas dėkojo eurokomisarui už dėmesį Lietuvai ir pažymėjo, kad T. Bretono atsakomybės sritys yra labai plačios. „Ypatingai svarbu, kad radome labai puikių sutarimo taškų bendradarbiauti tose srityse, kur Lietuva yra stipri ir gali ženkliai prisidėti ne tik prie technologinių pokyčių Europos Sąjungoje, bet taip pat labai konkrečiai prisidėti prie vakcinų gamybos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

„Šiandieninė tiekimo apimčių schema arba planai iš tikrųjų leidžia tą tikslą įgyvendinti. Iki birželio mėnesio pabaigos Europa turės 500 mln. vakcinų, kurios pasieks ES šalis, tuo tarpu Lietuvą iki birželio pabaigos pasieks dar 1,3 mln. vienetų vakcinų. Iš viso iki metų vidurio turėsime 3 mln. dozių. Reiškia, galėsime paskiepyti mūsų gyventojus taip, kaip esame suplanavę“, – tikino prezidentas.

G. Nausėda teigė pristatęs T. Bretonui Lietuvos gyvybės mokslų potencialą, kuriame Lietuva padarė didelę pažangą per pastaruosius keletą metų.

„Ir yra labai realiai pasiruošusi prisidėti prie vakcinų gamybos ne tik tai teikdama komponentus tiems gamintojams, kurie gamina galutinį produktą, pačią vakciną, bet ir pati imti gaminti vakciną taip pat“, – teigė šalies vadovas.

G. Nausėdos tvirtinimu, pirmiausia akys krypsta į tokias flagmanes kaip „Thermo Fisher Scientific“ ir „Northway“.





Rekomenduojami video