Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Naujos technologijos tampa išmanesnės už vagis

Atsižvelgus į pastarųjų metų statistinius duomenis, paskutiniu metu daugėja vagysčių iš nuosavų namų, nedidelių parduotuvių, nutolusių namų ūkių, sodybų. Ypatingai didėja grynųjų pinigų,seifų, juvelyrinių dirbinių vagystės.

Sprendimas, kuris fiziškai sustabdo vagystę sparčiai populiarėja

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, per pastaruosius tris mėnesius buvo įvykdyta beveik apie 2150 vagysčių. t. y. per parą vidutiniškai nustatyti 23 vagystės atvejai.Policija fiksuoja, kad pastaraisiais mėnesiais vagys itin suįžulėjo ir grynuosius pinigus išsineša net kartu su seifais.

“Seifai apvagiami kone kasdien”- komentuoja pareigūnas. Todėl, anot policijos pareigūnų, laikant namie pinigus reikia pasirūpinti jų tinkama apsauga. Žmonės galvoja, jog užtenka laikyti pinigus seife- ir jie jau yra saugūs,tačiau, taip nėra. Pats seifas neužtikrina pinigų išsaugojimo, jeigu nėra tinkamai apsaugotas. Anot, policijos pareigūnų, vienintelė tinkama apsaugos priemonė yra fizinė apsauga. Rinkoje, sparčiai plinta inovatyvios rūko apsaugos sistemos, rūko užsklandos, kurios yra vienitelis būdas fiziškai sustabdyti vagystę ir išsaugoti turtą. Pareigūnų teigimu, ši priemonė pasiteisina, nes užkerta kelią tęsti vagystei ir išsaugo turtą, bei sumažina patirtus nuostolius iki minimumo.

Vagis įsibrovęs į patalpą, gauna netikėtumo faktorių- staigiai sklindantį rūką, kuris užpildo patalpą ir tuoj patieško pasišalinimo galimybės. Įsibrovėlio “vizitas” sugadintas, toliau rizikuoti jis neketina. Tokios aplinkybės nesaugios tęsti “darbo”, nes gali palikti savo pėdsakus ir įkliūti.

Vagystė kaiminystėje paskatino ieškoti sprendimo

Kauno rajono gyventojas Algirdas, kuris neseniai taip pat įsigijo URFOG rūko apsaugos sistemą, kad apsaugotų savo namus pasakoja, jog jį paskatino vagystė iš kaimyninio namo. -“ Vagys pavogė seifą su pinigais ir dokumentais iš kaimyno namų.”- pasakoja Algirdas. Nors namie veikė siganalizacija ir lauke buvo sumontuotos vaizdo kameros, gaila, bet tai neapsaugojo jo turto. Tai sukretė kaimynystę. Pradėjau daugiau domėtis apsaugos tema ir atradau rūko apsaugos sistemą. Mane sužavėjo sistemos efektyvumas ir kaip ji veikia. Sistema paprasta naudotis ir svarbiausiai, kad užkertamas kelias vagystei įvykti. Aš pats išbandžiau!- pasakoja Algirdas. Patalpa per kelias sekundes prisipildė tirštu rūku, ir nors pažįstu savo namus, tačiau viduje neliko jokio matomumo ir orientuotis tapo labai sunku. Norėjosi kuo greičiau ištrūkti į lauką. Man asmeniškai svarbu apsaugoti savo turtą, pinigus  ir namus. Svarbu, kad šeima jaustųsi saugi. Todėl džiaugiuosi, savo sprendimu įsigyti rūko užsklandą URFOG. Šiandien naujos technologijos tampa išmanesnės už vagis.- džiaugiasi Algirdas.

Vidutiniškai vagystė užtrunka iki 2 minučių. Saugos tarnyba į įvykio vietą atvyksta per 5-15 min., kuomet įsibrovėlių jau nebėra. Vagys tai žino, todėl, suveikusi signalizacija ar vaizdo stebėjimo kameros jų negąsdina, jie tęsia įsibrovimą toliau. Toks laiko tarpas yra pakankamas nusikaltimui įvykdyti ir pasišalinti iš įvykio vietos.- teigia įsilaužimų prevencijos ekspertas Tomas Degutis.

Šiais laikais žmonės investuoja į savo namus ir puoselėja savo namų ir verslo aplinką. Todėl, tiems, kuriems rūpi realiai išsaugoti turtą, ekspertai rekomenduoja rinktis fizinę apsaugą.

Negali pavogti to, ko nematai! 

„Suveikus rūko apsaugos sistemai per kelias sekundes patalpa užpildoma tirštu, aklinu rūku. Įsibrovėliui tampa sunku orientuotis aplinkoje ir jis kuo greičiau sprunka iš nusikaltimo vietos. Bandant į patalpą įeiti dar kartą, sistema suveikia pakartotinai. Po 5-10 minučių atvyksta apsauga. Nuostoliai minimalūs,“ – pasakoja įsilaužimų prevencijos ekspertas Tomas Degutis.

UR FOG yra vienintelė aktyvi ir efektyvi rūko apsaugos sistema, kuri apsaugo jūsų turtą ir fiziškai sustabdo įsibrovėlius. UR FOG sistema nekenkia jokiems paviršiams ar daiktams, yra saugi žmonėms bei gyvūnams.

Daugiau informacijos galite rasti puslapyje www.prosauga.lt arba telefonu +37068738000.

Pavadinimas jei reikia

Rekomenduojami video