Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Muziejų naktyje Alytuje – rekordiniai lankytojų srautai

Savaitgalį alytiškiai ir miesto svečiai skanavo Muziejų nakties kokteilį. Savo tematika šiemet išskirtinė Muziejų naktis Alytaus kraštotyros muziejuje ir jo padaliniuose sulaukė didelio susidomėjimo – būriai alytiškių traukė pamatyti spektaklių, sudalyvauti edukacijose, parodose bei vakaro koncerte.

Išskirtines simpatijas pelnė teatras „Labas“, užbūręs savo unikalia energija, humoru ir dzūkiška šnekta. Susirinkusieji vos tilpo muziejaus kiemelyje.     

Naktinėtojus muziejininkai taip pat kvietė į žalvario žiedų gamybą, pasiklausyti įdomių istorijų apie Alytaus apylinkėse gyvenusius mamutus, pasivaikščioti parodoje „Muziejaus rinkinių duris pravėrus“ ir – žinoma – paskanauti grikinės babkos. 

Tarp Muziejų nakties kokteilio ingredientų – naujai sukurta edukacija „Šviesos istorija“, sulaukusi didelio mažųjų dalyvių susidomėjimo.     Dar vienas įspūdingas vakaro akcentas – magiška meninių instaliacijų erdvė, kurioje lankytojus pasitiko trys didelio formato tekstilės kūriniai. Tie, kas nesuspėjo pamatyti instaliacijų, galės jų parodą aplankyti iki birželio 1 d.     

Muziejų nakties renginius vainikavo Aistės Lasytės koncertas Audiovizualiųjų menų centre buvusioje Alytaus sinagogoje. Hipnotizuojantys pragrojimai, eksperimentiniai garsų deriniai, judesys, šviesos ir dūmai – elementai, Muziejų naktį pavertę mistiška nemigų erdve, kurioje buvo galima būti taip, kaip norisi – ir garsiai išsišokti, ir tyliai pasislėpti šešėlyje.    

Alytaus kraštotyros muziejus dėkoja visiems buvusiems kartu Muziejų naktyje ir laukia kituose renginiuose bei edukacijose.

Rekomenduojami video