Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ministras K. Navickas susitiko su Varėnos r. ūkininkais

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas susitikime su  Varėnos r. ūkininkais ir Nederlingų žemių naudotojų asociacijos vadove Danute Karalevičiene aptarė Žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023-2027 m. strateginį planą.

Nederlingose žemėse ūkininkaujantys žemdirbiai teigiamai įvertino būsimuoju laikotarpiu numatomą smulkiųjų, vidutinių ir stambiųjų ūkių diferencijuotą rėmimą, kai smulkiesiems ir vidutiniams suteikiamos palankesnės konkurencinės sąlygos.

Taip pat teigiamai įvertintas ir Strateginiame plane numatytas ūkininkaujančiųjų nenašiose žemėse tiesioginis rėmimas bei remiama pievų priežiūra nederlingose žemėse. Aptartas BŽŪP strateginių planų tvirtinimas – Europos Komisija (EK) vis dar jų nepatvirtino, nors sėja – čia pat ir žemdirbiai laukia atsakymų.

„Strateginis planas dar derinamas, o sėja jau artėja. Nesutinkame, kad dėl užsitęsusių derybų (ne dėl mūsų kaltės) nukentėtų ūkininkai! Mūsų žemdirbiai laukia aiškių atsakymų, kaip susidėlioti sėjos planus. Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje raginsiu EK juos patvirtinti kuo greičiau ir apsvarstyti galimybę netaikyti sankcijų 2023 metams už Strateginio plano reikalavimų nevykdymą“, - teigia žemės ūkio ministras.

Rekomenduojami video