Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ministras K. Navickas susitiko su linų ambasadoriumi

Ministras Kęstutis Navickas lankėsi Bronislovo Liubomiro Vošterio augalininkystės ūkyje, kuriame ne tik auginami sėmeniniai linai, iš jų spaudžiamas aliejus, bet ir vyksta edukaciniai užsiėmimai.

Bagaslaviškio kaime (Širvintų r.) ūkininkaujantis Bronislovas valdo 150 hektarų ūkį, kuriame augina linus, judrus, rapsus. Iš jų spaudžia aliejų. Dar augina kmynus, žirnius, spelta kviečius, belukštes avižas, iš kurių gamina kruopas, miltus. Pagamintus aliejus, miltus, įvairias kruopas parduoda turgeliuose.

Pasak žemės ūkio ministro, šis ūkininkas ne veltui vadinamas linų ambasadoriumi – jo žinios ir meilė šiai kultūrai yra neišsenkama.

„Pasak Bronislovo, linų sėmenys – neįvertintas Omega-3 rūgščių šaltinis. Todėl jis turi aibę siūlymų, kaip sudominti ūkininkus auginti linus ir kaip populiarinti sėmenų aliejų. Bronislovas – savo amatui ištikimas ūkininkas, kuris ne tik puoselėja linus, bet ir vysto trumpą maisto tiekimo grandinę – pats augina, perdirba bei parduoda produktus, sukurdamas didesnę pridėtinę vertę“, - sako ministras K. Navickas.

Rekomenduojami video