Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ministras K. Navickas: karo alinamai Ukrainai reikalingi ne tik ginklai, bet ir maisto produktai

Ministro Kęstučio Navicko iniciatyva surengtame nuotoliniame susitikime su Ukrainos žemės ūkio ministru Roman Leshchenko tartasi dėl maisto produktų tiekimo organizavimo ir kokių produktų šiuo metu reikia labiausiai.  Trečiadienį Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ministrai dalyvaus nuotoliniame posėdyje dėl padėties Ukrainoje. K. Navickas ketina kreiptis, kad šiame posėdyje būtų leista pasisakyti ir Ukrainos žemės ūkio ministrui.

„Nesiliaujant Putino invazijai į Ukrainą, reikalingi ne vien ginklai, bet ir maisto produktai. Organizuojant jų tiekimą, būtina žinoti, kokių produktų trūksta labiausiai bei užtikrinti jų įvairovę. Paprašiau Ukrainos žemės ūkio ministro ir jau gavau konkrečių produktų sąrašą, kuriame – nuo duonos iki maistelio kūdikiams“, - teigia K. Navickas.

„Maisto gamintojų veikla ir produktų tiekimas apsunkinti, todėl reikalingi duonos gaminiai, mėsos konservai, kondensuotas pienas, sūris, sviestas, kiaušiniai, miltai, maistelis kūdikiams... Turime pradėti kviečių sėją, tačiau padėtis kritinė. Žemės ūkio sektorius ir maisto pramonė be galo svarbūs apsirūpinti maistu ir Ukrainos ekonomikai, nes tai sudaro ženklią dalį šalies pajamų“, - pokalbyje su K. Navicku sakė Roman Leshchenko.

Rekomenduojami video