Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Mikrobangų krosnelė atstoja pašto dėžutę ir greičio matuoklį

Kam išmesti į šiukšlyną nebeveikiančią mikrobangų krosnelę, jei senoje pašto dėžutėje šlampa  laikraščiai? Toks klausimas kilo Vilkolių kaime (Pandėlio sen.) šalia pagrindinio kelio gyvenančiai Zitai Butkuvienei.

 Taip ir padarė: nebesandarią, atitarnavusią pašto dėžutę išmetė lauk, o į jos vietą pakabino buityje nebetinkančią mikrobangų krosnelę. „O kodėl „metalistams“ atiduoti? Labai patogi pašto dėžutė. Ar dokumentus atsiunčia, ar siuntinuką, – krosnelės nei prisninga, nei prilyja. Senojoje laikraščiai šlapi būdavo…“ – sako Zita.

Paštininkei išankstinio „instruktažo“ nereikėjo, nes naujoji pašto dėžutė pritvirtinta senosios vietoje. Joje įkurtuvių proga paštininkei Zita paliko dėžutę su saldainiais. Iš pašto darbuotojos sulaukė kvatojimo ir užuominos: „Namie turiu seną šaldytuvą…“

Tačiau prie storo medžio kamieno pritvirtinta mikrobangų krosnelė iš pradžių atliko ir neplanuotą funkciją – ne juokais išgąsdindavo vilkikų vairuotojus. Keliu per Vilkolių kaimą į Latviją ir atgal  dunda sunkiasvorė technika. Pasak Zitos, pakabinus naująją pašto dėžutę, bent dvi savaites buvo ramu – vilkikai, miškavežiai sulėtindavo greitį, nes vairuotojai galvojo, kad čia įrengtas greičio matuoklis. Vėliau suprato klastą ir priprato prie vaizdo.

Paklausta, ar sodyboje turi kitų pritaikytų daiktų, humoro nestokojanti pašnekovė mįslingai pritilo ir atsakė: „Dabar ne, bet vasarą buvo.“ Belieka laukti vasaros – galbūt išradingai Vilkolių kaimo gyventojai kils naujų sumanymų?

Rekomenduojami video