Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Mieste pastatyta pirmoji šėrykla beglobėms katėms

Lapkričio 9 d. Kauno gatvėje, vienos rokiškietės sklype, buvo pastatyta pirmoji šėrykla, skirta maitinti beglobes miesto kates. Ją Rokiškio beglobių gyvūnų organizacijai „Antrasis šansas“ padovanojo vietos ūkininkė Birutė Dapkienė. Šėrykla atkeliavo iš Kauno, o ją pastatyti padėjo rajono meras Ramūnas Godeliauskas.

Kaip atskleidė organizacijos savanorės, benamių kačių problema opiausia Panevėžio gatvėje, taip pat jų gausu Jaunystės ir Kauno gatvėse. Pirmąją šėryklą nuspręsta pastatyti Kauno gatvėje, nes čia ir benamių kačių nemažai, o ir jas prižiūrėsianti netoliese gyvenanti savanorė Danutė Grizevičienė – labai atsakinga ir tvarkinga moteris. Šėrykla pastatyta rajono savivaldybės skirtoje vietoje, todėl nereikia rūpintis dėl netvarkos. Katės bus šeriamos kartą per dieną – vakarais, jau sutemus, kad niekieno neprižiūrimos katės galėtų užsukti pasivaišinti maistu. Patiems maisto mėtyti negalima, bet norintieji jo paaukoti gali kreiptis į Danutę tel. 8 677 62 005, kuri ir pasirūpins maisto porcijomis.

Šiuo metu namų globoje yra daugiau nei septynios dešimtys mažų kačiukų. Priglaudusiems gyvūnus savanoriams trūksta kraiko, specialių gaudyklių, maisto.

Rekomenduojami video