Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Miestas puošiamas ne tik pavasarį, bet ir rudenį

Akylesni kėdainiečiai ir miesto svečiai pastebėjo, kad gražėja Kėdainių miesto viešosios erdvės. Miesto žaliosiose zonose atsirado naujų augalų ir krūmų, jos, praėjus vasaros sezonui, pertvarkomos, perplanuojamos. Kėdainių miesto seniūnija pabrėžia, kad miestas prižiūrimas visais metų laikais, o tuo užsiima specializuotos įmonės.

Apsodino žiedus

Kėdainių miesto žiedinėse sankryžose vasarines gėles visai neseniai pakeitė įvairūs krūmai, žieminiai augalai, buvo suformuoti alpinariumai.

„Įmonė, laimėjusi konkursą, pasodino pušelių, kitų žieminių augalų. Jie sutvarkė žaliąsias zonas. Ten pripylė specialių akmenukų, sutvarkė aplinką. Matosi ir jaučiasi, jog Kėdainiai prižiūrimi ir puošiami ne tik vasarą, bet ir žiemą. Visa tai darė specializuota įmonė.

Žinoma, visus šiuos darbus atlikome savivaldybės pavedimu“, – paaiškino Kėdainių miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius Vytautas Petraitis.

Bus daugiau

Tiesa, reiktų paminėti, jog savivaldybė vykdo didesnį projektą, jo metu planuojami ir kiti darbai. Jie bus vykdomi J. Basanavičiaus gatvėje.

„Kol kas išduoti negaliu. Tačiau miestas ir toliau bus puošiamas, ir toliau jis gražės. Tiek savivaldybė, tiek seniūnija rūpinasi, kad Kėdainiai būtų gražūs ir tvarkingi. Manau, kad žmonės tai mato ir vertina“, – pažymėjo inžinierius.

Puošė „Josvainių gėlės“

Visą praėjusią vasarą Kėdainių miesto žaliąsias zonas puošė bendrovė „Josvainių gėlės“. Gėlės šiais metais buvo sodinamos tuose pačiuose gėlynuose, kur sodinamos kasmet.

Šiemet gėlynuose žydėjo sulfinijos, petunijos, sprigės, palergonijos, celiozijos, ipomėjos ir kt.

Viskas buvo sodinama taip, kaip numatyta ir suderinta su savivaldybės specialistais schemose. Gėlynus visą vasarą prižiūrėjo, laistė ir ravėjo „Josvainių gėlės“. Kas kitąmet rūpinsis Kėdainių miesto apželdinimu – paaiškės po naujų metų.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video