Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Melioratoriaus sugrįžtuvės

Biržų rajono savivaldybėje antradienį įvyko konkursas į inžinieriaus – melioratoriaus pareigas. Kaip ir prognozuota, jį laimėjo prieš savaitę iš valstybės tarnautojo pareigų išlydėtas ir trijų mėnesių vidutinio užmokesčio dydžio išmoką gavęs savivaldybės darbuotojas.

Vyresniuoju išskridęs inžinieriumi grįžta

Biržų savivaldybės administracija ir vėl gali švęsti. Ką tik vyresnįjį inžinierių melioratorių Rimantą Šikšnį iš Žemės ūkio skyriaus išlydėję vadovai ir kolegos gali ruoštis sutiktuvėms. Gruodžio 2 dieną šalių susitarimu iš darbo išėjęs, solidžią trijų atlyginimų dydžio išmoką gavęs vyresnysis inžinierius melioratorius R. Šikšnys vėl grįžta į skyrių.

Dabar jis bus nebe vyresnysis, o tik inžinierius melioratorius, gruodžio 10 dieną laimėjęs konkursą į šias pareigas.

Kaip jau rašė „Šiaurės rytai“, R. Šikšnys valstybės tarnybą turėjo palikti sulaukęs 65 metų. Tokią sąlygą diktuoja Valstybės tarnybos įstatymas.

Tačiau savivaldybėje yra ne tik valstybės tarnautojų pareigybių. Tokį pat darbą galima dirbti ir pagal darbo sutartį. Ir toks darbas jau nebėra terminuotas. Žemės ūkio skyriuje lyg tyčia net penkerius metus laisva buvo laikoma melioracijos techniko pareigybė. Jai skirtas lėšas dalijosi kiti, o pareigybė laukė grįžtančio patyrusio melioracijos projektų profesionalo. Ir sulaukė.

Kad kaip tam paukščiui į gimtąjį lizdą R. Šikšniui į pareigybę grįžti būtų lengviau, laisvoji pareigybė buvo „optimizuota“. Tiksliau, ji buvo pertvarkyta taip, kad tiktų R. Šikšniui pagal išsilavinimą. Aukštojo universitetinio išsilavinimo šis melioratorius neturi, todėl įrašytas reikalavimas turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį..

Vienas iš vieno

Į konkursą atvyko tik vienas pretendentas. Savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Ingos Kučienės vadovaujama komisija laimėtoju ir pripažino tą vienintelį – R. Šikšnį, surinkusį reikiamą balų skaičių.

Komisijoje buvo R. Šikšnio tiesioginis vadovas – Žemės ūkio skyriaus vedėjas Steponas Staškevičius, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Bajorūnienė ir Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Laimutis Braždžionis. R. Šikšnys savivaldybės žemės ūkio tarnyboje dirbo nuo 1995 metų. Vėliau ši pareigybė buvo Panevėžio apskrities struktūroje, o nuo 2002 metų vėl grįžo į savivaldybės pavaldumą.

Dabar konkursą laimėjęs R. Šikšnys darbą savivaldybėje gali pradėti tuoj pat, kai tik parašys prašymą.

Melioracija – jėga

Žemės ūkio skyriuje R. Šikšnio laukia tas pats kabinetas ir ant durų dar nepakeista lentelė su jo pavarde. Reikės tik nutrinti žodį „vyresnysis“. Jei šį kabinetą būtų sumanyta atiduoti kitam, R. Šikšnio laukia viename kabinete jau penkerius metus laisva oranžinė buvusio melioratoriaus techniko (Andriaus Gailiūno) kėdė ir priešais sėdintis kolega, antras melioracijos technikas Nerijus Kučinskas.

Žemės ūkio skyriuje šiuo metu yra trys melioracijos specialistų pareigybės. Viena iš jų (kurioje neseniai dirbo vyresnysis inžinierius melioratorius R. Šikšnys) dabar vėl laisva.

Vadovaujantis savivaldybininkų praktika, laisvai pareigybei skirtas lėšas galima dalytis, taip pat galima jos aprašą pritaikyti pagal specialistų poreikį ar politikų pageidavimą.

Alfreda Gudienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video