Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Liūtis Kėdainiuose: tvino gatvės, virto medžiai

Penktadienį popiet Kėdainius skalavo galinga liūtis – tvino miesto gatvės, virto medžiai. Darbuotis teko ir specialiosioms tarnyboms. Elektros sutrikimų užfiksuota nebuvo.

Tvino gatvės

Kraštiečiai dalijosi vaizdas, kuriuose užfiksuotos patvinusios gatvės. 

Kėdainietė Irmina Pryvalova užfiksavo, kaip buvo apsemta gatvė ties Didžiosios Rinkos aikšte. Mieste tokių patvinusių gatvių buvo ir daugiau. Žmonės pergyveno, kad liūtis ir vėl apsėmė daržus, sodus,  rūsius, prikrėtė kitų eibių. 

Užvirto kelią

Darbuotis teko ir specialiosioms tarnyboms. 

16 val. 28 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Apytalaukio kaime ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. 

Į įvykio vietą atskubėjo Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.  Medis buvo supjaustytas ir patrauktas nuo kelio. Virsdamas jis žmonių nesužeidė.

Tvino rūsiai

Medžių virto ir daugiau, tačiau ugniagesiai kviečiami daugiau nebuvo, mat jei medis nuvirsta žaliojoje zonoje ir netrukdo pėsčiųjų ar automobilių eismui, jį pašalina seniūnija. 

Ugniagesiai dėl patvinusių valstybinių įstaigų rūsių kviečiami nebuvo, tačiau  ne vienas gyventojas skundėsi, kad liūtis užsėmė namų ar ūkinių pastatų rūsius. 

Daumantuose gyvenanti Inga Kuzminienė sakė, jog skambino visoms tarnybos, nes liūtis užtvindė rūsį, sudegė elektros paskirstymo dėžutė.

„Kiek visiems skambinu – niekas nevažiuoja. Privatus namas – mano reikalas. Nei „Kėdainių vandenys“, nei ugniagesiai, niekas. Bandau su siurbliuku išsiurbt, bet sudeginu tik siurblį. Liūdna, kai niekas nepadeda“, – konstatavo moteris.

Elektra nebuvo dingusi

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) „Rinkos aikštę“ informavo, kad dėl liūties 

Kėdainiuose be elektros nebuvo likęs nei vienas vartotojas.

„Kėdainiuose, dėl nepalankių oro sąlygų, gedimų nebuvo fiksuojama“, – sakė įmonės atstovas Paulius Kalmantas.

Rekomenduojami video