Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Liko 6 mokiniai, tad vienintelę klasę žada uždaryti

Dainavoje kadais veikė pagrindinė mokykla, tačiau, mažėjant mokinių skaičiui, jos statusas nuolatos „traukėsi“, o artimiausiu metu gali nelikti nė vienos mokinių klasės.

Savivaldybės taryba šį pavasarį sprendimu numatė, kad Senamiesčio progimnazijos skyriaus Dainavos mokykloje-daugiafunkciame centre mokysis 8 mokiniai vienoje jungtinėje klasėje (1–4 klasės). Tačiau dviejų mokinių tėvams parašius prašymus keisti mokyklą, lieka tik 6 mokiniai.

Pagal nustatytą tvarką klasė gali būti komplektuojama, jei mokinių skaičius ne mažesnis nei 8, tad siūloma Dainavoje jungtinio klasių komplekto nekomplektuoti.

Skelbiama, kad planuojamos pirmos klasės mokiniai pasirinko Senamiesčio progimnaziją ir Veprių mokyklą-daugiafunkcį centrą, antros ir trečios – Senamiesčio progimnaziją, o ketvirtos klasės vienintelis mokinys – Dainavos pagrindinę mokyklą.

Šis klausimas bus svarstomas savivaldybės tarybos posėdyje. Jei jam bus pritarta, Dainavos mokyk-loje-daugiafunkciame centre visai nebeliks mokinių, o tik ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai.

UŽ inf.

Rekomenduojami video